Problem z zaworami bezpieczeństwa
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: problem z zaworami bezpieczeństwa
Nie chodzi o datę produkcji a montażu. To podstawowe zabezpieczenie dla zbiorników i instalacji prawidłowo zabezpieczone powinny być grupami bezpieczeństwa łączenie z dobranym zbiornikiem przeponowym.

Nie jestem fachowcem, ale może to jest jakieś rozwiazanie. Parę lat temu odkupiłem gospodarstwo z mała ubojnią, niby nie takie stare, bo zbudowane w latach 90. I hydraulika niby też byla sprawna, ale tylko niby, bo woda się skraplała przy zaworach, a czasem coś wyło w rurach
Zatrudniłem jednego gościa. który miał mi to ponaprawiać i tak naprawial, naprawiał, opowiadał jakieś cuda, aż w końcu wziął kasę i się zmył. To zatrudniłem droższego i ten się nie patyczkował, tylko wymienił wszystkie zawory na jakieś niemieckie. I jest spokój. A nie warto oszczędzać, tylko od razu konkretnie działać. Howgh.
Dobre zawory bezpieczeństwa można kupić w firmie Arko z Warszawy. Warto zapoznać się z ich ofertą na stronie i wybrać najlepsza opcję dla nas.
Witam tak jak widać na zdjęciu to zawór jako tako ale wąż już czarny a to oznacza że ma swoje lata , nie będę się wpieprzał specjalistą od hydrauliki ale podobny problem mieliśmy gdy w bloku występowały uderzenia ciśnienia i puszczały złączki skręcanego pexa , zostały zamontowane reduktory ciśnienia i problem ustał , ja osobiście nie preferuję skręcanego pexa do pexa służy prasa . Pozdrawiam https://remont.lodz.pl/
Lepiej raz a dobrze.
Znam firmę Arko i uważam ich za jedną z najlepszych firm jeżeli chodzi o tego typu zawory bezpieczeństwa. Jak wiadomo bezpieczeństwo jest najważniejsze i dla tego powinniśmy wybierać tylko sprawdzone firmy a firmą Arko własnie taką firmą jest 100% sprawdzoną.
Specjalistyczna firma, która się tu dobrze sprawdzi to aparex.pl z Katowic. Zajmują się dostarczaniem, serwisem i doradztwem w zakresie zaworów bezpieczeństwa. Nie raz korzystaliśmy z usługi regeneracji zaworów i firma doskonale się spisuje, warto mieć na nich namiary.
W przypadku rozwiązań bezpieczeństwa w instalacjach przemysłowych to warto zwrócić uwagę na Corona ponieważ są w stanie zapewnić rozwiązania najwyższej jakości, które będą oczywiście w pełni skuteczne chroniąc pracowników, ale również same instalacje, które w takich przedsiębiorstwach są bardzo kosztowne.
Re: Problem z zaworami bezpieczeństwa
Możesz zastanowić się nad wymianą zaworów. Sprawdź ofertę firmy arko.com.pl. Ja zamówiłem stamtąd sprężynowe zawory bezpieczeństwa. Posiadają bardzo dobrą jakość i są przystosowane do temperatury roboczej od -40°C do +200°C.