ogrzewanie podłogowe
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
ogrzewanie podłogowe
Mam problem z doborem materiału na podłogę z ogrzewaniem podłogowym.Chciałbym dać panele bo są takie które można stosować do ogrzewania podłogowego ale słyszałem ,że przenikliwość cieplna jest nie za dobra,że lepiej spisują się pod tym względem kafelki.Czy ktoś może w tej kwestii ma doświadczenia i mógłby mi pomóc w rozwiązaniu tego problemu ?
- e-multimax
- Zainteresowany

- Kontakt:
Przy ogrzewaniu podłogowym zdecydowanie lepsze są płytki (terakota, gres, itp.)
Panele można stosować (choć ja nie polecam) , jeśli ogrzewanie podłogowe pełni funkcję dodatkowego systemu grzewczego (do uzyskania tzw. efektu ciepłej podłogi). Jeśli ma być to główny system grzewczy w pomieszczeniu dużo, dużo, dużo lepiej sprawdzają się terakota lub gres.
W sklepach z terakotą jest taki wybór, że spokojnie można dobrać wzór imitujący podłogę drewnianą.
Panele można stosować (choć ja nie polecam) , jeśli ogrzewanie podłogowe pełni funkcję dodatkowego systemu grzewczego (do uzyskania tzw. efektu ciepłej podłogi). Jeśli ma być to główny system grzewczy w pomieszczeniu dużo, dużo, dużo lepiej sprawdzają się terakota lub gres.
W sklepach z terakotą jest taki wybór, że spokojnie można dobrać wzór imitujący podłogę drewnianą.
Damian Chwiejczak,