najlepsze są dermokosmetyki które nie uczulająRedakcja pisze:Rozwój nowoczesnych technologii, w tym medycyny i kosmetologii, spowodował, że mocno odeszliśmy od dobrodziejstw natury, Naturalne kosmetyki >>
Naturalne kosmetyki
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Naturalne kosmetyki
Dobre, naturalne kosmetyki też nie uczulają. Trzeba tylko wiedzieć, jak je wybierać, ale w tym już pomoże internet lub inne tego typu poradniki.
Z pewnością fajne znajdziecie na tej stronie firmy ekopolka ja osobiście jestem w nich zakochana ze względu na to że były to pierwsze kosmetyki, które na mnie jakkolwiek działały. Po przerobieniu wielu marek, które nie powodowały żadnych zmian. Tam w końcu znalazłam coś wartego każdej złotówki
Naturalne kosmetyki - wykorzystaj moc ziół, owoców i warzyw
Dla mnie super jest ta linia kosmetyków z owocowymi sokami Fresh Juice z Bielendy. To linia kosmetyków do oczyszczania i pielęgnacji twarzy z bioaktywną wodą cytrusową i sokami z owoców . Ja akurat uwielbiam te limonkowe
Macie może jakieś doświadczenie z płynami do dezynfekcji, albo mydłem w płynie marki Saraya. Jestem ciekaw jak się spisuje w praktyce.
-
KarolekWielki
- Początkujący

a pat&rub lub hello Body? Zona uzywa i bardzo chwali
z tych naturalnych super jest ta linia do włosów Botanic Spa Rituals w 95 % ze skąłdników pochodzenia roślinnego. Bardzo dobre szampony, odzywki do włosów.
Kosmetyki babci Agafii się świetnie sprawdzają, można je kupić przez internet, a czasami w Carrefour. Do makijaży zaś sprawdzają się mineralne pudry Annabelle Minerals. Moim zdaniem mają najlepszy podkład kryjący na polskim rynku
A ja się ostatnio skusiłam na myokine vichy i jestem pozytywnie zaskoczona - jakość super za cenę całkiem rozsądną. Stosuję bowiem zestaw do mikrodembrazji, z czego najlepszy jest krem z vit. C - uzywam go na dzień, a na noc M. Jakoś tak lubię seriami, mleczko, tonik, żele,kremy jednej firmy. Jak trafię to dla mnie pełnia szczęścia 
No i mogę z pełnym przekonaniem polecić krem Mialena, bardzo dobry pod katem składu krem na twarz. Odżywia oraz dobrze nawilża cerę. https://www.slowopodlasia.pl/wiadomosci ... arszczkowy
No i mogę z pełnym przekonaniem polecić krem Mialena, bardzo dobry pod katem składu krem na twarz. Odżywia oraz dobrze nawilża cerę. https://www.slowopodlasia.pl/wiadomosci ... arszczkowy
Ostatnio zmieniony 21 sie 2020, 9:57 przez tetate, łącznie zmieniany 1 raz.
Super jest też ta linia Blueberry C-TOX z Bielendy z borówkami, ulubione moje kosmetyki owocowe, naturalne. Mus do mycia ciała, pianka do twarzy nawilżająca - uwielbiam je
- Złotowłosa
- Superużytkownik

Sama również polecam robienie sobie własnych kosmetyków. Takie samodzielne robienie sobie kosmetyków nie jest wbrew pozorom takie trudne jak się wydaje. Mi osobiscie wydawało się bardzo trudne, potem jednak zaczęłam od peelingow i balsamów a obecnie jestem w trakcie robić samodzielnie kremy Twieerdzenie jednak, ze takie kosmetyki są w stanie zlikwidować zmarszczki jest tutaj moim zdaniem przesadża bo praktycznie zaden kosmetyk takiego działania nie ma. I dobrze jest wprowadzić jakieś skuteczne zabiegi.
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2020, 12:47 przez Złotowłosa, łącznie zmieniany 2 razy.
-
marcinmalinka
- Aktywny

Jeśli szukacie produktów, które będą dla Was odpowiednie, to bardzo fajne kosmetyki znalazłem dla żony na stronie internetowej drogerii lavenda. Gorąco polecam!
-
BartekKowalski
- Aktywny

Myślę, że więcej odpowiedzi znajdziesz na dedykowanych forach 
Faktycznie ta oferta jaką jest seria z różną od sklepu e- naturalnie będzie dobrym wyborem. Warto sprawdzić bo mają już w tej serii kilka produktów i wydaje mi się, że cały czas nad tą swoją ofertą pracują i coś tam sensownego można faktycznie u nich znaleźć wśród sprzedawanych produktów.
Może warto sprawdzić naturalne koreanskie kosmetyki:) ekskluzywne kosmetyki dzieki ktorym Azjatki słyną z odmłodzonej skóry.