Zamulone szambo
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Zamulone szambo
Witam
W otrzymanym niedawno domu kanalizacja wykonana jest w formie murowanego szamba. Niestety szambo nie bylo chyba czyszczone przez kilka lat i jest praktycznie cale zamulone. Szambiarka wybrala okolo 1,5 metra i ponizej tego znajduje sie czarny muł ktorego nie byla w stanie juz wybrac. Mam pytanie jak pozbyc sie tego mułu, czy sa jakies firmy zajmujace sie czyms takim, moze maja jakies silniejsze pompy? Jestem ze slaska wiec jesli ktos ma namiary na taka firma z okolic slaska to prosilbym o podanie namiarow. Jesli ktos mial do czynienia z takim problemem to bardzo prosze o pomoc.
Z gory dziekuje i pozdrawiam.
W otrzymanym niedawno domu kanalizacja wykonana jest w formie murowanego szamba. Niestety szambo nie bylo chyba czyszczone przez kilka lat i jest praktycznie cale zamulone. Szambiarka wybrala okolo 1,5 metra i ponizej tego znajduje sie czarny muł ktorego nie byla w stanie juz wybrac. Mam pytanie jak pozbyc sie tego mułu, czy sa jakies firmy zajmujace sie czyms takim, moze maja jakies silniejsze pompy? Jestem ze slaska wiec jesli ktos ma namiary na taka firma z okolic slaska to prosilbym o podanie namiarow. Jesli ktos mial do czynienia z takim problemem to bardzo prosze o pomoc.
Z gory dziekuje i pozdrawiam.
-
AQUA-POLSKA
- Początkujący

BIO7
Ja osobiście polecam te bakterie, są one do oczyszczalni więc...
Pozwodzenia
Pozwodzenia
-
AQUA-POLSKA
- Początkujący

Re: Zamulone szambo
Oczywiście, że bakterie. Po pierwsze, nie spotkałem się z przedawkowaniem bakteriami. Po 2, to musi potrwać trochę, żeby sobie poradziły, lecz efekt powinien być. Jeśli dały słaby efekt, to może był to kiepski preparat. Wypróbuj Septeclean firmy Subio, powinno dać radę, lecz pamiętaj - to musi potrwać.
Re: Zamulone szambo
Lepiej dobrze zagęszczone bakterie wówczas efekty powinny być szybsze. Sporo na rynku tego typu preaparatów