Chciałem poruszyć temat wymogów dotyczących stosowania opraw awaryjnych. Interesują mnie głównie kwestie:
1. Jakiego typu oprawy awaryjne należy stosować w pomieszczeniach użyteczności publicznej
2. Od czego jest uzależnione stosowanie lamp awaryjnych LED, świetlówkowych ?
3. Jakie są wymogi co do jakości i czasu pracy oprawy?
Oprawy awaryjne wymogi
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Oprawy awaryjne wymogi
temat opraw awaryjnych był już poruszany na forum,zarówno w kwestii jakości oświetlenia jak i konkretnych wymogów. Na pewno muszą mieć swoje zastosowanie w obiektach użyteczności publicznej,to kluczowa kwestia. Całą resztę znajdziesz w wyszukiwarce,wystarczy tylko wpisać interesujące Cię hasło.
- Złotowłosa
- Superużytkownik

Gdzie kupowaliście takie oświetlenie?
Polecam skontaktowanie się z producentem, jest nim firma Tm. Powinni doradzić Ci odpowiednie oświetlenie dla pomieszczenia. Oferowane przez nich oświetlenie posiada odpowiednie certyfikaty. Wszystkie urządzenia, jakie mają na celu zapewniać bezpieczeństwo, powinny spełniać określone przepisami prawa normy – dotyczy to również opraw awaryjnych i kierunkowych. https://tmtechnologie.pl/
Nie polecam kupowania najtańszego oświetlenia z niesprawdzonego źródla bo potem moze skutkować to poważnymi problemami dotyczącymi kwestii bezpieczeństwa.
Nie polecam kupowania najtańszego oświetlenia z niesprawdzonego źródla bo potem moze skutkować to poważnymi problemami dotyczącymi kwestii bezpieczeństwa.
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2020, 11:17 przez martan, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.forumbudowlane.pl/
-
Michałek358
- Początkujący

[quote="Złotowłosa"]Gdzie kupowaliście takie oświetlenie?[/quote]
Ja zamawiałem w tamtym roku smd led oprawy awaryjne przez internet. W miarę szybka realizacja, a z lampami narazie nie ma żadnych problemów.
Ja zamawiałem w tamtym roku smd led oprawy awaryjne przez internet. W miarę szybka realizacja, a z lampami narazie nie ma żadnych problemów.