zmiękczacze wody firmy Hydropath

Instalacja wodna w mieszkaniu czy w domu to bardzo istotna kwestia. Jeżeli masz problem ze swoją instalacją wodną, nie wiesz jak ją rozplanować, jak zainstalować hydrofor, czy wykonać podłączenia, tutaj znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

mariojas
Początkujący
Początkujący

zmiękczacze wody firmy Hydropath

Post autor: mariojas »

Witam
Czy ktoś z formumowiczów posiada, posiadał lub wie kto miał do czynienia z uzdatniaczami wody firmy HydroPATH?
Bardzo mnie interesują te urządzenia ponieważ nie ma konieczności tworzenia dużej ilości solnych popłuczyn. Nie mam kanalizy ale mam za to oczyszczalnie przydomową. Odprowadzanie tam popłuczyn nie wchodzi w grę a odprowadzenie na zewnątrz do gruntu średnio mi się podoba - ekologia.
Tylko czy technologia Hydropath w ogóle działa? Nie ma szczególnie dużo informacji o tym na forach budowlanych.
Alex

Bolas
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: zmiękczacze wody firmy Hydropath

Post autor: Bolas »

Osobiście nie bardzo w to wierzę. Jeżeli jony zaczną się łączyć w kryształki to gdzie się osadzą? W zbiornikach na ich dnie i w filtrach. Czyli ich nie usuwamy już na wejściu do instalacji a osadzamy w niej tyle że w innej odmianie.

Anna12
Początkujący
Początkujący

Post autor: Anna12 »

U mnie działa i już się zwróciło.
Nie wnikam w jaki sposób, ale działa. Z osadami to był koszmar teraz kamienia nie ma, bojler jest czysty ( to słowa hydraulika) a kryształków nie widzę.
Działa w domu od 2 lat a w hotelu mam dwa większe już od roku i 0 problemów z prysznicami i zmywarką.
Anna

Bolas
Superużytkownik
Superużytkownik

A cóż to za bojler że hydraulik do niego zajrzał?

Anna12
Początkujący
Początkujący

Post autor: Anna12 »

To bojler z elektryczną grzałką, którą można wyjąć. Jeżeli była brudna ( osad beżowo brązowy) to długo podgrzewała wodę.
Teraz nie ma już tego problemu. Woda dość szybko się nagrzewa a hydraulik nic nie rozkręca i nie płucze odkamieniaczem.
Anna

mariojas
Początkujący
Początkujący

Post autor: mariojas »

Witam
I nikt więcej tych urządzeń nie stosuje? Nie słyszał?
Alex

Bolas
Superużytkownik
Superużytkownik

Bo takie dobre.

Oleksandra
Początkujący
Początkujący

Post autor: Oleksandra »

Posiadam to coś od chyba 4 m-cy i muszę przyznać, że to jedna wielka ściema! Kamień jaki był taki jest! Nie wiem jak mogę zareklamować to coś bo przecież nikt nie jestem w stanie udowodnić, że nie działa... Uzdatniacz nie zmienia stanu chemicznego wody, smaku itd. Sprytnie to sobie wymyślono...
Szkoda nerwów i pieniędzy. Kasa wyrzucona w błoto. Nie polecam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje wodne”