Naturalne kosmetyki
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Naturalne kosmetyki
Jest taka marka Alkemie. Mają świetnej jakości, naturalne kosmetyki dopasowane do każdego typu cery. Oferta jest bardzo bogata, tylko wysokie stężenia składników aktywnych, opakowania przyjazne środowisku, brak testów na zwierzętach. Możecie sprawdzić składy każdego kosmetyku na ich stronie. Sama natura!
Ja bardzo lubię naturalne kosmetyki, często stosuję i staram się sprawdzać składy kupowanych kosmetyków. Szczególnie upodobałam sobie markę Laboratorium Ava.
żyjemy obecnie w tak zanieczyszczonym środowisku, że dokładanie sobie kolejnych toksyn w postaci słabej jakości jedzenia lub kosmetyków to czysty kanibalizm swojego ciała. Sprawdzajmy nie tylko składany produktów spożywczych, ale również tzw chemii ponieważ wszystko co nakładamy na naszą skórę w jakieś formie trafia do wnętrza naszego organizmu, dlatego nie bagatelizujemy problemu. Oczywiście, że tzw. produktu bio są droższę, ale trzeba się zastanowić czy przyszłe problemy ze zdrowiem nie odbiją się po naszym portfelu? Czy jest coś cenniejszego niż życie w zdrowiu ! Czemu większość ludzi budzi się dopiero w chwili kiedy są chorzy ....
z naturalnych kosmetyków poleciłabym markę Weleda nie wiem czy w PL dostępna, na niemieckich stronach dostępna bez problemu
mają fajne produkty dla dzieci i dorosłych
i są chyba wegańskie, jeśli to dla kogoś ważne info
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Myślę, że to złe forum.
- Złotowłosa
- Superużytkownik

Na forum udziela się wiele kobiet tak wiec temat jak najbardziej jest potrzebny, szczególnie, ze naturalna pielęgnacja obecnie jest na topie. W sklepach jest bardzo wiele naturalnych kosmetyków jednak polecam zwracać uwagę na składy bo nie zawsze cos co jest nazwane jako naturalne, jest naturalne... Czasami naturalny jest jedynie jeden składnik. A reszta to chemiczne wypelniacze.
Najbezpieczniejsze jest robienie sobie kosmetyków w domu co wcale nie jest takie problematyczne. Jedyny duży wydatek jest na początku i jest to skompletowanie sobie domowego laboratorium.
Najbezpieczniejsze jest robienie sobie kosmetyków w domu co wcale nie jest takie problematyczne. Jedyny duży wydatek jest na początku i jest to skompletowanie sobie domowego laboratorium.
-
Maciuszek87
- Aktywny

Od kilku lat stosuje kosmetyki z kwasem hialuronowym i myślę, że nie ma nic lepszego. Ostatnio odkryłam jeszcze to serum ochronne antipollution antioxidant, też ma w składzie hialuronian sodu i dodatkowo jeszcze algi, witaminy C i A, więc bomba.
-
kosmetycznamania
- Początkujący

z ostatnich odkryć mogę polecić Eveline Egyptian Miracle krem ratunek <3, jeśli ktoś będzie zainteresowany recenzją tego kosmetyku, to więcej na PW.
Polecam nauczyć się czytać składy kosmetyków. Bywa, ze kosmetyk jest opisany jako kosmetyk naturalny ale tak naprawdę z naturalnośćia nie ma wiele wspólnego. Czytanie składów kosmetyków nie jest wbrew pozorom takie trudne.Na początku tylko nazwy mogą nam się wydawać trudne, ale potem jak już je rozszyfrujemy to można sprwadzić z łatwościa czy dany kosmetyk ma w sobie składniki, które powinien zawierać czy może składniki, ktorych mieć nie powinien.
Kilka dobrych firm, na które możecie zwrócić uwagę:
biolaven
sylveco
make me bio
Kilka dobrych firm, na które możecie zwrócić uwagę:
biolaven
sylveco
make me bio
http://www.forumbudowlane.pl/
a na suchą skórę kosmetyki pomagają ale tylko na chwile..... lepiej zadbać o nią od wewnątrz, u mnie i męża dobrze sprawdza się suplement diety Neoglandyna to kapsułki zawierające cenne oleje które utrzymują nawilżoną i gładka skórę, dodatkowo chronią ją przed podrażnieniami
Mi żona na każdą okazje daje listę kosmetyków z Herlamalinowaa pisze:naturalne kosmetyki na dobrą sprawę mamy w swojej kuchni, jeśli ktoś się dobrze odżywia - oliwę z oliwek, olej kokosowy, cukier brązowy, z tego można wykonać peelingi, wcierki do włosów
Szczerze mówiąc to polecam Wam temat: jak zrobić kosmetyki z jesiennych owoców. Na pewno znajdziecie kilka porad jak je wykonać.
A tam kosmetyki prawdziwy facet powinien mieć sportowe auto polecam RDG.
a jakie kosmetyki używacie na włosy? ja mogę wam polecić doskonałej jakości kosmetyki których obecnie używam, chodzi mi o markę Amazon Keratin - keratyna fryzjerska, szampony, odżywki, olejki itd używam ich od mniej więcej roku, kiedy to pierwszy raz wykonałam zabieg keratynowy na włosy wykonywany za pomocą keratyny Amazon Keratin - polecam wszystkim, jeśli macie zniszczone i suche włosy, to najlepsze rozwiązanie aby je wzmocnić, obudować i wygładzić 
Ja używam naturalnych kosmetyków od firmy https://olejezkujaw.pl/.