Renowacja posadzki z granitu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Kacper Biały
- Zaawansowany

Renowacja posadzki z granitu
Witam. Jak najlepiej wyczyścić posadzkę z granitu? Czy da sie to zrobić samemu,czy raczej trzeba zatrudnić firmę? chodzi o podłogę o wielkości około 35 metrów kwadratowych.
Re: Renowacja posadzki z granitu
Hmm, ja nie przywracam do tego większej uwagi.
Samemu to pewnie jakiś półśrodek będzie. To naczy pewnie jest jakaś chemia do czyszczenia, albo obawiam się, że to trzeba mechanicznie. U moich rodziców jest taka posadzka, rodzice brali firmę Marmurex-Bis. Oni właśnie jakimiś polerkami pojechali itp., zabezpieczyli tę podłogę no i przyznam szczerze że wygląda dużo lepiej. Może zadzwoń do nich?Kacper Biały pisze:Witam. Jak najlepiej wyczyścić posadzkę z granitu? Czy da sie to zrobić samemu,czy raczej trzeba zatrudnić firmę? chodzi o podłogę o wielkości około 35 metrów kwadratowych.
Możesz sam ale się narobisz. Nanosisz jakąś chemię, klękasz i szorujesz szczotką. Mam takie coś http://srodkiczystosci.net.pl/pl/p/CZYS ... tp.-1L/358 teściowa kiedyś przyniosła i muszę powiedzieć że płyn daje radę, kiedyś próbowałem szorować Ajaxem i w ogóle nie ma porównania.
-
aga.stypula
- Początkujący

Możesz spróbować impregnatu w sprayu przeznaczonego do granitu i posadzek https://sklep.hadwao.net/nano-impregnat ... 00-ml.html . To preparat do impregnacji oparty o związki ceramiczne. Nanostruktura pozwala na głębokie wnikanie w zabezpieczaną powierzchnię. Ubytki zostają wypełnione a odpychające wodę cząsteczki impregnatu nie pozwalają na tworzenie się zacieków i plam. Powierzchnie jest chroniona i dłużej wygląda jak nowa. Ale ważne jest aby wcześniej dokładnie usunąć zanieczyszczenia z zabezpieczanej powierzchni. Im lepiej ta czynność zostanie wykonana tym silniejsze wiązanie nano cząstek z powierzchnią i działanie środka będzie trwalsze i efektywniejsze
Witajcie, jeśli chodzi o polimeryzację posadzek to polecam firmę z Wrocławia www.czyszczenieprofesjonalne.pl 
wk9101
Renowację podłogi zlecałem firmie Radosz. To wyjątkowi specjaliści w temacie, którzy od lat siedzą w tej branży. Wykonanie pierwszorzędne, a współpraca z firmą bezproblemowa. Wszystko na czas i w dobrej cenie.