Witam,
Jestem przed zakupem grzejnika łazienkowego, ale myślałem o zakupie tzw mix-a. Grzejnik co z grzałką elektryczną, ale do tego należy dokupić zawór termostatyczny (który jest bardzo drogi, praktycznie wartość grzejnika) do mieszanego włączania grzejnika. Przy czym ja chciałbym to zrobić tak, że grzejnik standardowo jest ogrzewany z co, a ja ręcznie mogę go przełączyć na ogrzewanie elektryczne (nie chce mieć tego automatycznie). Co w takim przypadku muszę kupić?
Grzejnik, grzałka i?
Proszę o pomoc
Grzejnik łazienkowy - elektryczny, co czy mix?
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Re: Grzejnik łazienkowy - elektryczny, co czy mix?
W łazience jest wentylacja z dołu do góry, więc grzejniki konwekcyjne i tzw drabinki do łazienek się nie bardzo nadają, powietrze ciepłe będzie pod sufitem a nie w strefie, która nas interesuje.bogo88 pisze:Witam,
Jestem przed zakupem grzejnika łazienkowego, ale myślałem o zakupie tzw mix-a. Grzejnik co z grzałką elektryczną, ale do tego należy dokupić zawór termostatyczny (który jest bardzo drogi, praktycznie wartość grzejnika) do mieszanego włączania grzejnika. Przy czym ja chciałbym to zrobić tak, że grzejnik standardowo jest ogrzewany z co, a ja ręcznie mogę go przełączyć na ogrzewanie elektryczne (nie chce mieć tego automatycznie). Co w takim przypadku muszę kupić?
Grzejnik, grzałka i?
Proszę o pomoc
Do łazienek stosuje się grzejniki z nadmuchem goracego powietrza w dół.
rekuperacja od 1989r
Re: Grzejnik łazienkowy - elektryczny, co czy mix?
Ja też sama własnie stoję przed wyborem , co mam kupić jaki grzejnik do łazienki. Coś co mi w padło, przeglądając stronę to takie grzejniki elektryczne DEVA Czarne Szkło
Bardzo spodobały mi sie modele tych grzejników, zwłaszcza ten czarny szklany.
Bardzo spodobały mi sie modele tych grzejników, zwłaszcza ten czarny szklany.