I ja - szczególnie gdy widzę jak ludzie na się upychają wannę choć mogliby właśnie przez kabinę zyskać nieco miejsca - choćby właśnie na tą pralkę.Karolina_89 pisze:Czasem mam wrażenie że ludzie zapominają o łazience przy urządzaniu domu, czy mieszkania. W moim mieszkaniu jest mała łazienka ale postarałam się żeby zmieściło się tam wszysto co trzeba. Na sedesie mam zamontowaną deskę myjącą USPA z której jestem bardzo zadowolona. Łazienka jest w jasnych kolorach. Mam prysznic typu walk-in i podwieszane meble łazienkowe tylko na pralkę już mam mało miejsca.
Aranżacja łazienki - funckjonalna i praktyczna
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Aranżacja łazienki - funckjonalna i praktyczna
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Też szukam ciekawych pomysłów. Co sądzicie o ciemnych łazienkach?
Żeby mieć dobrze urządzona i funkcjonalna łazienkę chyba najlepiej skorzystać z usług projektanta wnętrz. Ja miałem bardzo mała łazienkę i do tego z oknem. Skorzystałem z usług firmy Kavalerka Studio i jestem MEGA zadowolony. Pani projektantka zaproponowała mi rozwiązania o których sam bym nie pomyślał.
-
lideropinii
- Superużytkownik

Ciemne akcenty aranżacyjne jak najbardziej, całkiem ciemne łazienki niekoniecznie.ArkadiuszKrol pisze:Też szukam ciekawych pomysłów. Co sądzicie o ciemnych łazienkach?
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
-
owsianka91
- Początkujący

Bardzo dużo fajnych i praktycznych pomysłów na urządzenie łazienki znajdziesz w Kludi. Sama zaglądam na ten portal w poszukiwaniu inspiracji. Planuję generalny remont łazienki i chciałabym urządzić ją w nowoczesnym stylu.
Ja na przykład do dekoracji części ścian wykorzystałem nie glazurę, a płytki ręcznie formowane. Strzał w 10. Łatwy montaż, coś innego, dobrze się prezentują przy górnym oświetleniu. Warto wejść na stronę Klinkierbud mają płytki Vandersanden
-
e-Rzecznik_Magnat
- Superużytkownik

Jednym z częściej powtarzanych błędów w aranżacji łazienki jest wykładanie wszystkich ścian ceramiką. To powoduje efekt „pudełka” i tworzy wnętrze ciężkie, trudne do zmiany przez lata. Tymczasem nowoczesne łazienki projektuje się w sposób bardziej elastyczny. Płytki ceramiczne występują tylko w miejscach koniecznych (np. podłoga, kabina prysznicowa), a pozostałe ściany i sufity wykańcza się farbami ceramicznymi lub strukturami dekoracyjnymi. To daje efekt lekkości w najczęściej niedużym pomieszczeniu i pozwala zmienić aranżację wraz ze zmieniającymi się trendami. Zmiana kolorystyki i dodatków potrafi radykalnie odmienić i tym samym odświeżyć wnętrze.
Może i tak ale w większości nadal każdy decyduje się na położenie płytek. U nas też tak jest ale kładliśmy je już dawno. Jednak zgadzam się, że te dodatki potrafią odmienić pomieszczenie całkowicie i wiem co mówię, bo właśnie to robię. Dziś udało mi się sporo wybrać fajnych rzeczy, a to dlatego, że trafiłam na promocję.
agadys
Jestem tego samego zdania.
-
Mupeczka546
- Początkujący

Najlepszym rozwiązaniem będzie łazienka nowoczesna, która przyciąga nie tylko swoim wyglądem, ale również funkcjonalnością. Tu znajdziesz więcej info http://www.e-lazienki.pl/a/jak-urzadzic ... 18146.html
-
lideropinii
- Superużytkownik

Drewno w łazience? Co sądzicie?
-
Paulinka_w
- Początkujący

Nie jestem pewna, zerknij np tu http://www.e-lazienki.pl/a/lazienka-sty ... a-854.html fajny artykuł o stylach w łazience, może Ci pomoże.shore pisze:słuchajcie a podobaja wam się takie lustra glamour Hollywood, myślicie że pasują do naszej polskiej mentalności aranżacji wnętrz? Bardzo mi się one podobają i chciałabym je mieć w łazience, tylko powiedzcie podobają Wam się? Jaki styl najbardziej by pasował pod takie lustro?
-
lideropinii
- Superużytkownik

Serie płytek dobrze wkomponowane także mogą wyglądać i modnie i ładnie, choć oczywiście drewno to drewno
jeżeli zależy ci na funkcjonalności to najlepiej zlecić to zadanie jakiejś firmie, ja postawiłam na DD Projekt i wiem, że sama nie uzyskałabym takiego efektu