bloczki fundamentowe - jakich unikać?
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Re: bloczki fundamentowe - jakich unikać?
Wszystko co należy wiedzieć o blokach betonowych znajduje się w artykule http://betblok.pl/bloki-betonowe.php na pewno ułatwi wielu osobom wybór odpowiednich bloczków
Od czasu do czasu zdarza mi się współpracować jeśli chodzi o badania betonu z firmą Labtechne (www.labtechne.pl). Są rzetelni i terminowi, jeszcze się nie zdarzyło, żebym miał z nimi problemy typu – opóźnienia, czy brak kontaktu.
Interesująca technika stawiania budowli z bloczków betonowych takie jak tutaj http://adz-system.pl/index.php?page=pagekatalog&lang=pl . Słyszałam, że dobrze się to sprawdza, robi to firma ADZ System, którą serdecznie polecam 
Interesująca technika stawiania budowli z bloczków betonowych takie jak tutaj http://adz-system.pl/index.php?page=pagekatalog&lang=pl , słyszałem, że dobrze się to sprawdza, robi to firma ADZ System, polecam
Dużo ostatnio robimy zaopatrzenia od Pekabetu, na stronie pekabet.pl jest ich oferta. Zwłaszcza jeśli chodzi o bloczki szalunkowe to bardzo jestem zadowolony z jakości i też ceny nie mają przesadzonej.
-
Daniel4321
- Aktywny

Wydaje mi się, że to już jest uzależnione od naszych własnych preferencji. Ja na przykład stosuję klasyczne bloczki fundamentowe i jestem z nich jak najbardziej zadowolony. Keramzyt System ze Szczecina nie pierwszy raz mnie w nie zaopatrzyli, wraz z innymi, betonowymi artykułami , np betonem towarowym.
Odnośnie tego, że wybór bloczków zależy od preferencji to się nie zgodzę. Już sto razy słyszałem historię o "fachowcach", którzy mają tańsze bloczki i inne prefabrykaty betonowe ze sprawdzonego źródła a potem były problemy.
Bierzcie towar zawsze od producenta prefabrykatów. Nawet jeżeli wystąpią problemy podczas budowy, to wiadomo przynajmniej do kogo jechać z reklamacją.
Ja lokalnie brałem zawsze beton, bloczki i wszystko z tej kategorii od producenta na
https://beton-prd.pl/
I nie doświadczyłem nigdy problemów z prefabrykatami.
Bierzcie towar zawsze od producenta prefabrykatów. Nawet jeżeli wystąpią problemy podczas budowy, to wiadomo przynajmniej do kogo jechać z reklamacją.
Ja lokalnie brałem zawsze beton, bloczki i wszystko z tej kategorii od producenta na
https://beton-prd.pl/
I nie doświadczyłem nigdy problemów z prefabrykatami.
-
Albatros348
- Aktywny

Ja z kolei jestem zawsze zaopatrywany w bloczki przez jednego producenta - StamBet-Bud z Grodziska Mazowieckiego. Dlatego właśnie wcześniej sugerowałem się renomą danej betoniarni, aby w przyszłości uniknąć sytuacji, gdzie muszę unikać poszczególnych bloczków. Ich produkty sprawują się wyśmienicie na terenie budowy, jest to beton najwyższej jakości.
Zakupiłem bloczki, lecz nie dość, że przyjechały do mnie opóźnione to jeszcze były uszkodzone. Przy próbie reklamacji dostawca po prostu się na mnie wypiął.
Korzystałem z tego poradnika przy pracach, lecz chyba coś jest nie tak, bo fundament nie trzyma się i na wiosnę będę musiał poprawiać.
Korzystałem z tego poradnika przy pracach, lecz chyba coś jest nie tak, bo fundament nie trzyma się i na wiosnę będę musiał poprawiać.
Jeśli chodzi o beton to na Śląsku, a szczególnie w Bielsku-Białej to polecam firmę Żelbetex.
Robiąc fundamenty zamówiłem u nich gruszkę z betonem i wszystko było idealnie załatwione. Polecam Beton Bielsko
Robiąc fundamenty zamówiłem u nich gruszkę z betonem i wszystko było idealnie załatwione. Polecam Beton Bielsko
Przede wszystkim należy unikać zakupu bloczków betonowych z niepewnych źródeł. Najlepiej sugerować się opiniami w internecie, doświadczeniem firmy i parametrami. Ja na tej podstawie wybrałem producenta bloczków betonowych Uciechowski i jestem mega zadowolony.
-
zabudowany
- Początkujący

[quote="henio87"]Przede wszystkim należy unikać zakupu bloczków betonowych z niepewnych źródeł. Najlepiej sugerować się opiniami w internecie, doświadczeniem firmy i parametrami. Ja na tej podstawie wybrałem producenta bloczków betonowych Uciechowski i jestem mega zadowolony.[/quote]
Z tym się zgodzę w stu procentach. Bloczki, które są z jakichś dziwnych betoniarni to najgorszy możliwy zakup. Niby tanie ale co z tego jeśli będą kiepskiej jakości. Myśmy wiele czasu szukali dobrych bloczków aż w końcu trafiliśmy jak na razie jest ok. Tyle mogę powiedzieć
Z tym się zgodzę w stu procentach. Bloczki, które są z jakichś dziwnych betoniarni to najgorszy możliwy zakup. Niby tanie ale co z tego jeśli będą kiepskiej jakości. Myśmy wiele czasu szukali dobrych bloczków aż w końcu trafiliśmy jak na razie jest ok. Tyle mogę powiedzieć
Nie wiem czy udało Wam się znaleźć po tym czasie odpowiednie bloczki betonowe, natomiast natknąłem się na ciekawy katalog tego typu produktów, w razie czego podam link na PW