Mieszkanie - akustyka
Re: Mieszkanie - akustyka
Tak. Nie można wykluczyć, że w mieszkaniu sąsiadów są również jakieś błędy, typu źle wykonana podłoga pływająca.
Dziękuję, bardzo liczyłam na odpowiedź z Pana strony. Przed chwilą wysłałam do dewelopera pismo stwierdzające usterkę, ponieważ, za kilka dni mija zapisany w umowie miesieczny termin na zgłoszenie wad od momentu ich zauważenia, czyli w mojej sprawie, od wprowadzenia się sąsiadów. Proszę o informację jakie kroki mogę jeszcze poczynić, czy dalej jest sens konsultacji rzeczoznawcy budowlanego? Co mogę uczynić w kwestii wyciszenia mojego mieszkania, szczegolnie sypialni, jeśli wina leży w mieszkaniu sąsiadów, a jak domyślam się, oni nie pozwolą na wykonanie żadnych zmian u siebie.
W pierwszej kolejności Rzeczoznawca budowlany wraz z Akustykiem powinien zdiagnozować gdzie popełniono błędy.
Następnie trzeba zlecić przygotowanie projektu naprawczego oraz wyceny robót budowlanych.
Wyciszenie Pani mieszkania, bez wcześniejszego zdiagnozowania błędów może okazać się mało skuteczne i drogie.
Następnie trzeba zlecić przygotowanie projektu naprawczego oraz wyceny robót budowlanych.
Wyciszenie Pani mieszkania, bez wcześniejszego zdiagnozowania błędów może okazać się mało skuteczne i drogie.
Ehhhh. Jestem już umęczona (sąsiadka wstaje przed 5, a ja jestem budzona wraz z nią) i przerażona tym czym się okazało wymarzone mieszkanie, oczywiście zakupione na kredyt, a z tego co widzę długa i kosztowna droga przede mną. Bardzo dziękuję za pana porady.