Zasłony czy rolety do pokoju?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Zasłony czy rolety do pokoju?
To zależy, jak masz urządzony salon, teraz rolety można wkomponować w okna i cały wystrój tak, że nie rzucają się w oczy. Ja jednak jestem zwolennikiem zasłon, bo nadają klimatu całemu pomieszczeniu. Cokolwiek wybierzesz, zajrzyj do sklepu Gardi Dekor. Znajdziesz tam i duży wybór rolet i karniszy, gdybyś jednak zdecydowała się na zasłony (polecam!). Wykonanie i jakość pierwsza klasa. Poza tym znajdziesz tam mnóstwo innych dodatków do domy, jak dywany czy wycieraczki.
-
Patrycja267
- Aktywny

Witam! Ja osobiście nie wyobrażam sobie okna bez firanki i zasłony, według mnie okno wówczas nabiera typowego dla wnętrza charakteru. Rolety owszem ale jako dodatek do przesłaniania okna. Polecam sklep Centrum firan tam szyją naprawdę świetne rzeczy a ostatnio modne rolety rzymskie. 
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Moim zdaniem rolety są lepszym rozwiązaniem.
Rolety według mnie lepiej się sprawdzą, tylko dałabym jakieś ciemniejsze bo wtedy wschód słońca nas nie obudzi. 
Ja też wybrałbym rolety, są bardziej praktyczne. Ostatnio zamówiłem od karnix i mogę polecić, mają bardzo szeroką ofertę.
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Ja niedawno wymieniłem stare zasłony na nowoczesne rolety rzymskie od firmy rolety-doran.pl. Posiadają bardzo wygodny mechanizm sterujący, wiele poziomów regulacji oraz bardzo dobre wykonanie. Jak dotąd jestem z nich zadowolony.
W naszym mieszkaniu postawiliśmy na rolety w kasetach. Mieszkanie na parterze, na osiedlu bloki blisko siebie, więc można zaglądać sobie do okien. Stąd padło na rolety, a kasety mają za zadanie ochrone materiału przed zabrudzeniami.
-
Magda.Olech
- Zainteresowany

Ja zdecydowałam się na grube, welurowe zasłony. Wyglądają obłędni, a sąsiad już mnie nie podgląda.
A tkaniny kupiłam w Mir-tex24 
-
lideropinii
- Superużytkownik

Wybór zależy od stylu aranżacji, specyfiki pomieszczenia, czy naszych indywidualnych upodobań.
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Ja mam zasłony polzaciemniajace z room99 i dobrze się sprawdzają .
Przez dwa lata miałam długie zasłony i postanowiłam coś zmienić! Zdecydowałam się wreszcie na rolety i są znacznie praktyczniejsze w użytkowaniu. Wybrałam model dzień-noc, dzięki któremu mogę sobie dozować dawkę światła w pomieszczeniu 
W kuchni, gdzie nie zawsze zależy nam na efekcie pełnego zaciemnienia czy rozjaśnienia pomieszczenia, lepszym rozwiązaniem będą rolety z funkcją żaluzji. Tworzące je panele mogą w pełni lub tylko w części zakryć taflę okiennej szyby – dokładnie tak, jak w przypadku tradycyjnych żaluzji. Przepuszczające światło rolety pozwolą nam gotować w komfortowych warunkach, kiedy razić mogłoby nas światło słoneczne. Mam zamiar zamówić takie żaluzje.
Rolety o których piszesz to rolety w systemie dzień/noc. Bardzo praktyczne rozwiązanie, dzięki któremu można całkowicie zrezygnować z firan i zasłon. A dzięki płynnej regulacji można precyzyjnie dawkować ilość wpuszczanego do pomieszczenia światła.kian15 pisze:W kuchni, gdzie nie zawsze zależy nam na efekcie pełnego zaciemnienia czy rozjaśnienia pomieszczenia, lepszym rozwiązaniem będą rolety z funkcją żaluzji. Tworzące je panele mogą w pełni lub tylko w części zakryć taflę okiennej szyby – dokładnie tak, jak w przypadku tradycyjnych żaluzji. Przepuszczające światło rolety pozwolą nam gotować w komfortowych warunkach, kiedy razić mogłoby nas światło słoneczne. Mam zamiar zamówić takie żaluzje.
Jeśli ktoś jest ze Śląska polecam zapoznać się z ofertą firmy Blueberry Group ze Świętochłowic. Mają ogromny wybór materiałów i naprawdę konkurencyjne ceny.
Zresztą sami się przekonajcie:)
Polecam tę firme. Salon swój maja na Konrada Wallenroda. W ofercie mają praktycznie wszystko.Rózne rodzaje rolet, żaluzje, moskitiery. W salonie wiele katalogów z dużą ilością materiałów, tak wiec mozna je dobrze dobrac do każdego pomieszczenia.
Jak najbardziej jednak mozna się z nimi skontaktować telefonicznie albo mailowo.
Jak najbardziej jednak mozna się z nimi skontaktować telefonicznie albo mailowo.
Ostatnio zmieniony 27 sty 2021, 13:23 przez Tomek5, łącznie zmieniany 1 raz.
Rolety pionowe są fajnym rozwiązaniem, ale wyglądają dobrze tylko w dużych i wysokich salonach. W bloku to się raczej nie sprawdzi, ale w domach wygląda naprawdę ciekawie.