Niezidentyfikowany grzyb czy cuś...

Szukasz odpowiedniego materiału na ściany swojego domu? Nie wiesz jakie materiały będą odpowiednie do ich wzniesienia i wykończenia? Jakie trzeba ponieść koszty wynajęcia ekipy remontowej? Tutaj znajdziesz odpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

raVal
Początkujący
Początkujący

Niezidentyfikowany grzyb czy cuś...

Post autor: raVal »

Witam serdecznie. Mój problem nazywa się grzyb (bo tak go nazwałem). Po remoncie pokoju w ubiegłym roku( skucie tynku, podziałanie MYKOSem, tynk z dodatkiem preparatu grzybobójczego, gładź UNI, malowanie emulsyjną z dodatkiem tegoż samego środka gzrybob. której nazwy nie potrafie teraz przytoczyć )pojawił się "on".Teraz na ścianie robi się coś w rodzaju szronu, czy nietypowej pleśni. Psikałem to środkami do walki z grzybami i myłem. Dalej to samo. Farba odpada a miejscami z całą gładzią. Występuje "to" na wys. ok 1m od podłogi w budynku nie podpiwniczonym na niskim parterze. Rzecz ma miejsce na ścianie nośnej zewn. południowej ocieplonej styropianem. Na domiar komplikacji budynek jest sędziwy (80lat) i na terenie nawiedzanym przez powodzie. Nie widziałem w jakim jest stanie izolacja pozioma.
Dzięki za zainteresowanie. Liczę na was. :D Ja nie mam już pomysłu :(
P.S. w miejscu występowania jest ciemniejsze miejsce tak jakby farba była mokra.Postaram sie dołączyć zdj. jak tylko ktoś mi powie jek to zrobić. :lol:
raVal

raVal
Początkujący
Początkujący

P.S. Zdjęcia załączone.
raVal

fruzin
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: fruzin »

Bo to nie grzyb tylko sól. Prawdopodobnie masz niesprawną izolację poziomą.
folia kubełkowa... czemu nie
robota będzie za parę lat...
i nie ma czegoś takiego jak 99% izolacji

raVal
Początkujący
Początkujący

Skoro to jest sól to co z tym zrobić żeby te ściany wyglądały jako tako???
Dzięx.
raVal

fruzin
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: fruzin »

Tynk renowacyjny. Np. Ceresit CR 62 + CR 64 wg technologii układania takich tynków.
folia kubełkowa... czemu nie
robota będzie za parę lat...
i nie ma czegoś takiego jak 99% izolacji

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ściany”