Podpinam się do tematu. Może zakup gdzieś za granicą wyszedłby taniej?Baambo pisze:A czy zastawy stołowe są zawsze takie drogie ? Chciałem swojej mamie sprawić prezent, no ale ceny to mnie po prostu osłabiły
Zastawa stołowa z porcelany
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Zastawa stołowa z porcelany
Ja wybrałem serwis porcelanowy Vista Alegre. Posiada piękny, klasyczny wygląd z licznymi zdobieniami. Robi duże wrażenie na wszystkich moich znajomych.
Ja do swojej restauracji zamawiałem zastawę z Iguany. Porcelana marki LUBIANA - bardzo jestem z tego wyboru zadowolony. To dobrze ulokowane pieniądze.
Tu mają prawdziwe cuda i porcelana , i szkła kolorowe, mosiądze, platery, zabytkowe meble i wiele wiele innych dodatków do domu https://www.facebook.com/Sosnowiec-Anty ... 096612166/
Ponad rok temu kupiłem swojej żonie serwis porcelanowy Vista Alegre. Jest to niezwykle luksusowa i bogata w szczegóły kolekcja. Dzięki temu robi bardzo duże wrażenie na wszystkich gościach. Serwis zamówiłem w atrakcyjnej cenie z salonu porcelany salonporcelany.pl.
- Złotowłosa
- Superużytkownik

Uwielbiam porcelanę
Ogólnie smuci mnie fakt, że polska porcelana jest tak niedoceniana na rynku i wiele osób wybiera tanie sieciówki, które maja naczynia o wiele gorszej jakosci. Nie wiem jak Wam, ale mi osobiście kawa czy herbata z filiżanki porcelanowej, smakuje o wiele lepiej.
W ostatnim czasie sprawiłam sobie kilka pięknych cudeniek na home and passion

Jak równiez komplet filiżanek:

W ostatnim czasie sprawiłam sobie kilka pięknych cudeniek na home and passion

Jak równiez komplet filiżanek:

Przepiękne filiżanki, aczkolwiek moim zdaniem warto jest się zainteresować również i polską ceramiką oraz porcelana. Mamy wiele świetnych firm oferujących takie dodatki. Które o dziwo są często bardziej popularne za granicą niż w Polsce. Poza tym cena często wcale nie jest wyzsza od tego, co oferuja sieciówki.
Osobiscie jestem wielkim fanem ceramiki z Bolesłąwca

Osobiscie jestem wielkim fanem ceramiki z Bolesłąwca
Największy wybór porcelany w dobrej cenie, od najlepszych polskich producentów znajdziecie w sklepie online Porcelana24. Kupicie tam serwisy obiadowe, kawowe, pojedyncze sztuki. Można kupować bez obaw - sklep sprawdzony, a zakupione rzeczy wysyłane są paczką pancerną - a więc są w pełni bezpieczne. Gdyby natomiast coś się jednak uszkodziło to sklep zwraca pieniądze.
W ikei kupisz dużo fajnych rzeczy. Zastawa niestety nie jest mega trwała bo takerze się rysują, schodzi ta powłoka. Ale na 3 lata użytkowania spoko. Ogółem polecam lubiana na Allegro tez masz jakby co, luminarc piękne zestawy ma tez, sztućce jeski na lata to gerlach.
Piękne wzory ma też ta pracownia ceramiki z Bolesławca
Piękne wzory ma też ta pracownia ceramiki z Bolesławca
-
angelishka
- Początkujący

Porcelana to zakup na lata, dlatego warto potraktować go jak inwestycję. Najtańsze zestawy mogą być atrakcyjne wizualnie, ale szybko ulegają uszkodzeniom. Wysokiej jakości porcelana, choć droższa, będzie służyć przez wiele lat i zachowa swoje walory estetyczne nawet przy codziennym użytkowaniu.
Wybór porcelanowej zastawy stołowej to balans między estetyką a funkcjonalnością. Warto zwrócić uwagę na rodzaj porcelany, trwałość, praktyczne cechy, a także styl, który najlepiej wpisuje się w charakter Twojego domu. Wybór porcelanowej zastawy stołowej to balans między estetyką a funkcjonalnością. Warto zwrócić uwagę na rodzaj porcelany, trwałość, praktyczne cechy, a także styl, który najlepiej wpisuje się w charakter Twojego domu. Skorzystaj z oferty porcelany w Carrefour. Dodatkowo z aktualna promocyjna carrefour gazetka. Bogata oferta, przystępne ceny i aktualne promocje sprawiają, że każdy znajdzie tu coś wyjątkowego.