Moim zdaniem zasługi największe powinno zebrać szkło. Nie może być to każdy rodzaj szkła do takich drzwi. Najlepsze i najpopularniejsze obecnie jest szkło hartowane o grubości 8mm i takie znajdziesz u największych i najpopularniejszych producentów takich jak Ekrado, DRE itd.
Rodzaje szkła typu VSG niestety nie nadają się na tafle szklane. Jest to szkło idealne do drzwi np. ramowych bo z obydwu stron jest gładki i pięknie się je myje. Mimo wszystko w taflach to szkło jest zbyt mało sprężyste i za mało się odkształca. Hartowane szkło jak pisałem jest tu najlepsze.
Jakie drzwi wewnętrzne?
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Re: Jakie drzwi wewnętrzne?
Mi zależało przede wszystkim na jakości ale też takim sielskim klimacie więc postawiłam na drzwi drewniane, wykonane z wysoko gatunkowego dębu
wszystkie pary zamówiłam u producenta " KRIS DRZWI". Polecam bo realizują indywidualne zamówienia, dbają o jakość i terminowość dostawy.
A ja mam szklane drzwi wewnętrzne i świetnie się prezentują. Zamawiałem z ML System. Dobra jakość i cena.
Obecnie jedne z lepszych drewnianych drzwi można znaleźć w CALu albo Stolpawie. Nie umniejszam innych firm, bo w Polsce jest baaaardzo dużo dobrych producentów drzwi drewnianych. Do tego lokalni stolarze i rzemieślnicy. Jest wybór ogromny.
Ze szklanych drzwi niekwestionowanym mistrzem jest Gipy King. Cała masa wzorów na dobrym szkle.
Z MDFów też jest kilka mocnych firm jak Erkado czy Porta. Jakość, cena i dostępność tych drzwi jest na bardzo dobrym poziomie. Dużo tych drzwi sprzedaje się też poza granicę Polski więc jakość musi zachowywać wysokie standardy.
Ważne w tym wszystkim aby szukać drzwi na swoją kieszeń i nie silić się na przerastające nas kwoty. Lepiej kupić drzwi tańszego producenta, a np. z lepszą okleiną. W większości przypadków wychodzi to na plus.
Ze szklanych drzwi niekwestionowanym mistrzem jest Gipy King. Cała masa wzorów na dobrym szkle.
Z MDFów też jest kilka mocnych firm jak Erkado czy Porta. Jakość, cena i dostępność tych drzwi jest na bardzo dobrym poziomie. Dużo tych drzwi sprzedaje się też poza granicę Polski więc jakość musi zachowywać wysokie standardy.
Ważne w tym wszystkim aby szukać drzwi na swoją kieszeń i nie silić się na przerastające nas kwoty. Lepiej kupić drzwi tańszego producenta, a np. z lepszą okleiną. W większości przypadków wychodzi to na plus.
Bardzo solidne drzwi meblerevia.com/oferty/drzwi-debowe-zewnetrzne.html, ja sobie wstawiłem, bo miałem problem z hałasem na klatce. Po wstawieniu drzwi dębowych absolutny spokój, a dąb pod kątem wytrzymałości najlepszy.
edo
Ciekawe jakie parametry, bo producent się nie chwali. Standardowo izolacja akustyczna w Polsce to około 30-32 dB. Mam na myśli drzwi drewniane, stalówki a nawet płytówki z wypełnieniem typu Erkado Herse czy Interdoors Tower. Może konstrukcyjnie nie wyglądają na mocarne ale jakość materiałów daje im sporą przewagę.