Dobre napędy. Od wielu lat (już pewnie starsze modele bo nie były wymieniane) są na osiedlu moich rodziców. Tam intensywność użytkowania jest przecież ogromna. I działają bez zarzutusuperter pisze:Według mnie napęd jest równie ważny jak brama - od niego zależy m.in. kultura pracy, czy też komfort. Ja mogę polecić produkty BFT, które dostoswują moment obrotowy do panujących warunków, dzięki czemu zużywają się wolniej
Brama wjazdowa
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Brama wjazdowa
-
Kacper Biały
- Zaawansowany

BFT rzeczywiście trzyma jakość. Automatyka działa sprawnie i cicho w różnych warunkach, a w zasadzie takie mamy ostatnio w Polsce w ciągu całego roku
Fakt, że potrafi się dostosować do panujących warunków sprawia, że nie zamieniłbym tego napędu na żaden inny. Dzięki temu brama działa tak samo niezależnie czy na dworze jest mróz i pada śnieg, czy też jest 30 stopni w cieniu.Kacper Biały pisze:BFT rzeczywiście trzyma jakość. Automatyka działa sprawnie i cicho w różnych warunkach, a w zasadzie takie mamy ostatnio w Polsce w ciągu całego roku
Fakt, wytrzymałość ma tu zasadnicze znaczenie. Siłownik się kupuje raz na kilka(naście ?) lat, więc lepiej już dopłacić i mieć porządną automatykę, która też ma zapewniony serwis w razie potrzebysuperter pisze:Fakt, że potrafi się dostosować do panujących warunków sprawia, że nie zamieniłbym tego napędu na żaden inny. Dzięki temu brama działa tak samo niezależnie czy na dworze jest mróz i pada śnieg, czy też jest 30 stopni w cieniu.Kacper Biały pisze:BFT rzeczywiście trzyma jakość. Automatyka działa sprawnie i cicho w różnych warunkach, a w zasadzie takie mamy ostatnio w Polsce w ciągu całego roku
Beninca też robi całkiem niezłe napędy. Ich seria Bull Turbo to nie tylko spora siła (otwiera duże bramy) to jeszcze sama szybkość ich otwierania. No i mechanizm w kąpeli olejowej zapewnia dużą niezawodność mechanizmu.
-
kajetan_rt
- Początkujący

Ja zdecydowałem się na bramę skrzydłową, nie miałem miejsca na bramę przesuwną. W kwestii napędu znajomy polecił mi napęd MAXGATE ze sklepu JB PARTNER- mają model opisany jako najwyższa jakość i faktycznie tak to wygląda, zarówno w konstrukcji jak i działaniu. Warto dołożyc parę złotych, chciałbym żeby napęd posłużył mi te 10-20 lat
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Sprawdź też ofertę firmy Wisniowski.
Gdy zepsuje się automatyczne otwieranie bramy wjazdowej to można ją później otworzyć ręcznie?
Tak, tak samo jak nie ma prądu. Musi być taka opcja dla bezpieczeństwa ale otworzysz ją tylko od wewnętrznej strony w takiej sytuacji.
Mogę powiedzieć na przykładzie mojej bramy Maxgate - otwieranie awaryjne zorganizowane jest za pomocą kluczyka
Kiedy nie ma prądu odblokowujemy napęd kluczykiem, a następnie tak samo możemy zablokować. Polecam te napędy mają naprawdę nowoczesne rozwiązania i fajny design, można je tanio dostać na sklepie jbpartner
Sprawdź ofertę POLBRAM, mają tam szeroki wybór bram i ogrodzeń, może akurat wybierzesz coś dla siebie. Sama korzystałam z ich usług i bardzo sobie chwilę.
Gdyby ktoś akurat szukał bramy garażowej, to polecam z doświadczenia Wiśniowski
Solidnie wykonane bramy w dobrych cenach znajdziecie w Polbram. Parę lat temu kupiłam u nich bramę automatyczną i nadal świetne działa, a do tego mają naprawdę ładne bramy i ogrodzenia do wyboru.
To ja tylko powiem, że dołączam się do osób powyżej. Również mamy bramę z Polbram i jest świetna, złego słowa na nią nie powiem. Naprawdę warto sprawdzić ich asortyment przy wybieraniu bramy.
Polecam te bramy segmentowe wiśniowski z serii fintecnic.