Czujnik dymu i czadu-proszę o pomoc

Rozwój technologii pozwala nam żyć łatwiej i bezpieczniej. Obecnie na rynku jest dostępnych wiele rozwiązań, które sprawiają, że nasz dom czy mieszkanie stanie się przytulny, komfortowy, elegancki i przede wszystkim praktyczny.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

Rysiek43
Początkujący
Początkujący

Re: Czujnik dymu i czadu-proszę o pomoc

Post autor: Rysiek43 »

Jeśli chodzi o czujnik dymu to ja polecam firmę Sprzętpoż ponieważ sam u nich kupowałem czujnik FireAngel ST-623-INT Sprzęt jest wysokiej jakości, działa niezawodnie. Panowie pomogli mi wybrać najlepszą opcję. Na czujnik mają wszystkie certyfikaty, które potwierdzają jego niezawodność i wysoką jakość. Sam czujnik ma sporo opcji które ułatwiają użytkowanie. Do tego prosty montaż i łatwa obsługa. Także polecam.

michal.wykowski
Początkujący
Początkujący

Post autor: michal.wykowski »

Ja swego czasu kupowałem profesjonalne czujniki dymu w sklepie Epstryk. Z tego, co pamiętam mieli dość dużą ofertę, ciekawe produkty, cent też fajne. Zależy, czego konkretnie potrzebujesz, ale myślę że na pewno warto tam sprawdzić.

Archi55
Początkujący
Początkujący

Post autor: Archi55 »

Dziś jak dla mnie czujnik dymu obowiązkowo w każdym domu. U mnie dobrze się sprawdza ten od pol-poz.pl. Kilka lat, bez konieczności serwisu, dobre ceny.

wazer
Aktywny
Aktywny

Post autor: wazer »

Czujniki dymu w domu w którym są dzieci to podstawa. Dołożyłabym jeszcze czujniki czadu (ale to już zależy od was i od tego czym palicie w domu - czujniki czadu montuje się zwykle w okolicach kominków, pieców itd).

Zresztą jest bardzo wiele różnych możliwości jeśli chodzi o zabezpieczenia przeciwpożarowe.

Nie wiem czemu ludzie tak olewają sobie tę tematykę.

kojka
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: kojka »

bardzo dobre jakosciwo czujniki ma lanberg mam od nich i czadu i gazu i zalania i otwarcia okien i drzwi

adambloger
Początkujący
Początkujący

Post autor: adambloger »

Czujnik dymu i czadu to powinno być wyposażenie obowiązkowe w każdym domu czy mieszkaniu. Moim zdaniem powinny być kary za ich brak. Na rynku jest wiele różnych modeli od bardzo tanich rozwiązań (tych nie polecam) po bardziej zaawansowane lecz droższe. Co wybrać zależy od kilku czynników, takich jak wielkość mieszkania, jego układ oraz indywidualne potrzeby domowników. Ważne jest, aby wybierać modele, które oferują nie tylko podstawowe funkcje, ale także dodatkowe opcje, takie jak łączność bezprzewodowa, powiadomienia na telefon czy integrację z systemem inteligentnego domu. Przy zakupie warto zwrócić uwagę na opinie użytkowników oraz certyfikaty bezpieczeństwa, które potwierdzają skuteczność danego czujnika. Dobrze zainwestowany sprzęt może w znaczący sposób zwiększyć bezpieczeństwo mieszkańców i zminimalizować ryzyko tragicznych zdarzeń. Po więcej informacji na ten temat zapraszam na Blog PPOZ

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dom inteligentny, dom bezpieczny”