Alarm do domu jednorodzinnego
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
diannapasek
- Początkujący

Re: Alarm do domu jednorodzinnego
Alarm to dobra opcja i warto go mieć ale my pomyśleliśmy jeszcze o zakupie sejfu do domu. Nasz sejf kupiliśmy w sprawdzonej firmie i powiem wam, że od kiedy go mamy jesteśmy spokojniejsi jak gdzieś jedziemy. Mamy w domu sporo cennych rzeczy w tym ważne dokumenty, które nie powinny leżeć w sekretarzyku czy schowane nie wiadomo gdzie.
Jeśli chodzi o alarmy i monitoring itp. zabezpieczenia, mogę polecić firmę na PW. U nas ta firma montowała całą instalację alarmową, dlatego z doświadczenia wiem, że są solidni.
Oj koszty to ciężko określić to do alarmu bo zależy co kto chce ale tak mniej wiecej to już od 100 zł wzwyż. ja sam szukałem alarmu do domu i trafiłem przypadkiem na fajny blog [więcej info na PW] dużo przydatnych informacji przynajmniej wiedziałem co i jak nie wcisnęli mi bubla w sklepie.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2020, 11:12 przez Misiekkk, łącznie zmieniany 2 razy.
Warto w takich sytuacjach zapoznać się z ofertą dobrej firmy, która takie systemy alarmowe oferuje np. Atline. Ja osobiście polecam zapoznać się z ofertą firmy , która oferuję takie właśnie rozwiązania i fachowe doradztwo.
U nas alarm robili panowie z firmy mma tech. Mogę z czystym sumieniem polecić tę firmę osobom z Warszawy i okolic. To firma z dużym doświadczeniem, która zatrudnia naprawdę dobrych specjalistów - potrafią doradzić 
Uważam, że alarm jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Ja zdecydowałem się w ubiegłym roku na bezprzewodowy system alarmowy. Jego montażem zajęła się firma mikron.pl. Urządzenia działają bezawaryjnie i szybko powiadamiają o możliwym zagrożeniu.
-
marianliss
- Początkujący

Warto zabezpieczać sie również wewnątrz domu i zamówić sejf lub kasę pancerną. Ja taką sejf mam i zamówiłam go w zeszłym roku.
Najważniejsze by alarm montowała ci firma godna zaufania, znająca się na rzeczy, mająca doświadczonych pracowników. U moich rodziców, ostatnio instalowaliśmy monitoring i alarm i wykonanie tych instalacji zleciliśmy firmie MG System. Jest to niewielka firma, ale znana i ceniona - zajmuje się instalacjami elektrycznymi, automatyką budynkową oraz właśnie monitoringiem i alarmem. Wykonuje te instalacje w budynkach firmowych jak i domach jednorodzinnych. Działa na terenie północnego Mazowsza oraz w woj. warmińsko-mazurskim.
My kupowaliśmy system alarmowy w sprawdzonej firmie (namiary mogę podać na PW) Naprawdę solidna obsługa i duża wiedza w temacie. Potrafią doradzić.
U nas montaż alarmu i monitoringu robiła firma mmatech. Zdecydowaliśmy się na taki krok, bo w okolicy coraz częściej zdarzały się włamania i po prostu chcieliśmy się czuć bezpiecznie.
Alarm, własne niestandardowe "pułapki elektroniczne" (pewnych śladów fizycznej aktywności nie ukryjesz choćbyś nie wiem jakie zagłuszacze tego i owego stosował), sejf, ubezpieczenie, odpowiednie nawyki (w kwestii trzymania tego i owego na widoku). Ewentualnie pies ale przez 99% czasu robi hałas bez sensu, można się znieczulić już na szczekanie, a i na psie nie zawsze można polegać jak nie nauczony odpowiednich zachowań.
Wybór systemu alarmowego zależy od funduszy Warto przejrzec sobie w sklepach ile kosztują poszczegolne rozwiazania.
Wybór systemu alarmowego zależy od funduszy Warto przejrzec sobie w sklepach ile kosztują poszczegolne rozwiazania.
http://www.forumbudowlane.pl/
U mnie system alarmowy zakładała firma EUROSYSTEMS. Polecam, wysoka jakość usługi no i przy montarzy nie narobili szkód.
-
daniel36wilk12
- Początkujący

Czy macie alarm w domu czy alarm i ochronę. buduję dom i chciałem się zapytać czy warto montować takie systemy zabezpieczań. Nie wiem czy to się sprawdza. Opłaty za ochrę nie są duże.Zwykle na jednym terenie działa kilka firm ochroniarskich. Mają one zwyczaj wywieszania na ogrodzeniach monitorowanych domów tabliczek informacyjnych ze swoimi danymi (co jest też pewnym ostrzeżeniem dla złodzieja). Znalazłam taki sklep co oferuje w atrakcyjnych cenach produkty jak systemy alarmowe. Czy warto montować samemu czy zmówić firmę?
Porządne ubezpieczenie moim zdaniem jest podstawą. Złodzieje mogą być rózni oraz czasami są w stanie pokonać nawet najbardziej skomplikowane systemy alarmowe. W takim przypadku jedynie odpowiednio dobrana firma ubezpieczeniowa jest w stanie oddać nam pieniądze.
Oprócz dobrego ubezpieczenia może warto zainwestować w rolety, dobre drzwi i alarm. Zainwestowałem w system somfy. Rolety, kamerka i alarm podpięte w jeden system.
Zerknij sobie na ubezpieczenia w Compensa.
Oprócz dobrego ubezpieczenia może warto zainwestować w rolety, dobre drzwi i alarm. Zainwestowałem w system somfy. Rolety, kamerka i alarm podpięte w jeden system.
Zerknij sobie na ubezpieczenia w Compensa.
Każda tego typu inwestycja jest słuszna, może czas zakupić kamery cctv ponadto ciekawym rozwiązaniem są też systemy dostępu, zauważyć też można, że co raz więcej inwestorów decyduje się na system sygnalizacji włamania i napadu może taki zestaw będzie dla Ciebie odpowiedni? Wybór jest spory aczkolwiek warto poszukać i poczytać na temat systemy sygnalizacji pożarowej a do tego centrala pożarowa siemens i możemy spać spokojnie.