Jaka pralka ? Bosch czy Electrolux ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jaka pralka ? Bosch czy Electrolux ?
Mam pralkę electrolux perfect care, bardzo dobrze się sprawdza, często piorę na programie ultra wash gdzie w mniej niż godzinie mam dobrze uprane ubrania. Fajny jes też ten stream care, ustawiam żeby potm mieć mniej prasowania.
Najbardziej przekonują mnie pralki od elektroluxa. Moim zdaniem są jednymi z lepszych, widziałam że Pralka PerfectCare 800 z systemem UltraCare ma serio bardzo dużo fajnych opcji, po za tym ich sprzęt potrafi długo służyć bez zarzutu.
Według opinii konsumentów najlepsze marki to: Bosch, LG i Electrolux. Ci producenci wytwarzają produkty wysokiej jakości i niezawodne o optymalnej wydajności. Nie możemy jednak zapominać, że wady niektórych konstrukcji niekoniecznie będą związane z innymi maszynami. Dlatego przy wyborze sprzętu gospodarstwa domowego należy wziąć pod uwagę zalety i wady nie tylko marki, ale także indywidualnego modelu.
Ja polecam Bosha, solidna marka, sam mam pralkę tej firmy i jak na razie żadnych problemów
-
andrzej088
- Początkujący

U mnie za to pralka Bosha się zaczeła psuć po 2 latach użytkowania obecnie jest 3 raz w serwisie ...Kali68 pisze:Ja polecam Bosha, solidna marka, sam mam pralkę tej firmy i jak na razie żadnych problemów
Ja jestem ogromnie zadowolona z pralki Electroluxa, mam też suszarkę tej firmy i z polecam z czystym sumieniem. Oba sprzęty z tej serii PerfectCare i faktycznie, moje ubrania są "zadbane", piękne kolory, bez zagnieceń i zmechaceń.
Też mam pralkę electrolux i jestem z niej zadowolony, szybko pierze, nie mechaci ubrań, co mi mega przeszkadzało przy mojej starej pralce. Technologia poszła do przodu, widać, że dużo bardziej pralka dba o tkaniny i też pierze szybko.
Dla mnie najlepszy jest Electrolux. Sama mam taka z serii Perfect Care. Gdybym kolejny raz się miała zdecydować też bym ją wybrała. Świetnie się sprawdza.
Posiadam Boscha 6kg od 12 lat i działa absolutnie bez żadnych zarzutów.
Stawiam na firmę Bosch

Co do pralek - ja osobiście od 10 lat stawiam na bosch. To już 2 pralka (poprzednią zostawiliśmy w starym domu) - obie działały bez zarzutów
Zakupiłem, podłączyłem i obie śmigają aż miło. Faktem jest że używamy calgonu i mamy filtry do wody ale co do elektroniki - działa bez żadnych problemów.
Podepnę się pod pytanie, ma ktoś z was suszarkę electrolux z tej linii perfect care? Jestem ciekaw opinii, stara już się ledwo trzyma a bez tego sprzętu jak bez ręki.
Im częściej piorę tym częściej jestem rękoma i nogami za moim electroluxem. Perfect Care mówi samo za siebie. Rzeczy wyciągam praktycznie bez zagnieceń.