Basen w piwnicy czy to mozliwe?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Basen w piwnicy czy to mozliwe?
Witam państwa chciałem z zapytać czy z prawnego punktu jest to możliwe?
Jeśli tak to czy jest to możliwe z technicznego punktu widzenia.
Jeśli tak to czy jest to możliwe z technicznego punktu widzenia.
W sumie ciekawy pomysł.
Ale trzeba odpowiednio wszystko wyliczyć, zawrzeć to w planach, to nie tak że bierzemy gotową piwnicę, dorzucamy system pomp, wykańczamy jakimiś kaflami i wlewamy wodę.
W sumie jeśli będziecie to realizować to zapraszm do podzielenia się doświadczeniem w jakimś tekściku czy temaciku na forum, ciekawe to.
Tuturu tuturu rutu tutu... 
Właśnie ciągle myślę, ten basen zamie mi cała piwnicę. Według mojego ojca jest to bardzo niekorzystne, ponieważ wilgoć będzie szła na sufit i będą same kłopoty . Szkoda mi miejsca pomimo tego że działka jest duża , ewentualnie z boku , ale trzeba by było cały dom przerabiać a jak dla mnie dom jest idealny.Najgorsze jest to że znowu trzeba będzie szukać osoby do wykonania domu w takiej sytuacji bo raczej trzeba by było robić fundamenty z betonu a nie z bloczków.Bo firma która się podjęła budowy, robi tylko z bloczków.Szczerze mówiąc myślałem że prościej o ekipę.
Re: Basen w piwnicy czy to mozliwe?
Odświeżam wątek, bo temat mnie interesuje.
Czy ktoś może ma basen w piwnicy lub ma znajomych, którzy mają?
Ostatnio znalazłam artykuł o takim basenie, ale jak dla mnie wiadomości jest tam zdecydowanie za mało. W ostatnim numerze "Budujemy dom" jest też co nieco o tym wspomniane w temacie adaptacji piwnicy, lecz nadal czuję niedosyt.
Czy ktoś może ma basen w piwnicy lub ma znajomych, którzy mają?
Ostatnio znalazłam artykuł o takim basenie, ale jak dla mnie wiadomości jest tam zdecydowanie za mało. W ostatnim numerze "Budujemy dom" jest też co nieco o tym wspomniane w temacie adaptacji piwnicy, lecz nadal czuję niedosyt.