jak długo należy przechowywać pozwolenia, dokumenty etc. ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: jak długo należy przechowywać pozwolenia, dokumenty etc. ?
Jeśli potrzebujecie kogoś, kto specjalizuje się prawem budowlanym, to serdecznie polecam Michała Łuczaka. Jest to radca prawny w Warszawie, który zapewnia wszechstronną pomoc prawną dla Klientów indywidualnych i przedsiębiorców. Być może i w tym wypadku będzie znał odpowiedź. Pozdrawiam
-
monikabert90
- Aktywny

Tak jak już zostało wcześniej wspomniane, jeśli chodzi o archiwizację dokumentów, to dużo lepszym rozwiązaniem w firmie będzie archiwizacja w wersji elektronicznej. Umożliwia ją między innymi system workflow, o którego różnych innych funkcjach możecie przeczytać sobie na http://www.primesoft.pl/pl/funkcjonalnosci-workflow. Dzięki takiej elektronicznej archiwizacji można zaoszczędzić sporo czasu, pieniędzy oraz miejsca, które byłoby potrzebne do przechowywania dokumentów.
Mnie chyba czeka porządek w papierach, bo widzę, że przechowuję sporo tych, które nie są potrzebne, za to miałbym niezłą zagwostkę, gdybym musiał znaleźć nagle któryś z tych niezbędnych.
Na szczęście wszystkie leżą "gdzieś" w sejfie, teraz tylko je uporządkować. 
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Myślę, że sporo zależy od rodzaju dokumentów. Warto skonsultować się w tym temacie z kimś bardziej doświadczonym. Ja od dawna współpracuję z firmą actanova.pl. Zajmują się profesjonalną archiwizacją, depozytem oraz niszczeniem dokumentów. Swoje usługi wykonują profesjonalnie i rzetelnie.
Jeżeli mamy problem bałaganem w archiwum, zawsze można skorzystać z omocy profesjonalistów i po prostu zamówić porządkowanie dokumentacji. Taki proces jest prowadzony przez doświadczone osoby, mające wiedzę oraz dużo doświadczenia. Na pewno pomogą