Docieplenie domu poniemieckiego styropianem Lambda White 031

Trudno wątpić, że docieplenie budynku jest opłacalną inwestycją. Ale jak wykonać docieplenie budynku? Jakie materiały wybrać? Jakie są dostępne technologie? Czym się różnią? Odpowiedzi wszystkie pytania dotyczące docieplania budynków znajdziesz w tym dziale.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

malina
Początkujący
Początkujący

Docieplenie domu poniemieckiego styropianem Lambda White 031

Post autor: malina »

Witam
Przymierzam się do docieplenia domu poniemieckiego.Poprzedni właściciel ocieplił go z 8 lat temu styropianem 5cm i pokrył klejem, styropian bardzo mocno się trzyma wiec nie będziemy zrywać. Na kamerze widać ze nic nie warta jest ta izolacja wiec chcemy własnymi środkami docieplić to jeszcze 15 cm lambda white 031 fasada 170m2 ocieplenia proszę o poradę co do tego styropianu dobrać. Myślałem nad natryskowym tynkiem silikonowym kolor kanarkowy więc grunt i siatka w tym kolorze ale może będzie coś bardziej lepszego

Pozdrawiam

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: Docieplenie domu poniemieckiego styropianem Lambda White 031

Post autor: Tomasz_Brzeczkowski »

malina pisze:Witam
Przymierzam się do docieplenia domu poniemieckiego.Poprzedni właściciel ocieplił go z 8 lat temu styropianem 5cm i pokrył klejem, styropian bardzo mocno się trzyma wiec nie będziemy zrywać. Na kamerze widać ze nic nie warta jest ta izolacja wiec chcemy własnymi środkami docieplić to jeszcze 15 cm lambda white 031 fasada 170m2 ocieplenia proszę o poradę co do tego styropianu dobrać. Myślałem nad natryskowym tynkiem silikonowym kolor kanarkowy więc grunt i siatka w tym kolorze ale może będzie coś bardziej lepszego

Pozdrawiam
Nie można oklejać styropianem od zewnątrz!!!
Ciepło z domu nawet nie dojdzie do tego styropianu, wcześniej są fundamenty i szczelina!!
Styropian na zewnątrz zatrzyma zyski słoneczne i wilgoć w ścianie.

jak chcemy mniej płacić to tańsze i skuteczniejsze będą dobra pompa ciepła i rekuperacja.
rekuperacja od 1989r

ArkadiuszKrol
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: ArkadiuszKrol »

Ja także zdecydowałem się docieplenie starszego budynku. Skorzystałem z usług firmy fudal.eu. Do docieplenia użyli systemów Foveo. Gwarantują wysoką szczelność oraz dobrą izolację cieplną. Jestem bardzo zadowolony z tego rozwiązania.

malgorzatateza
Początkujący
Początkujący

Post autor: malgorzatateza »

Hej, ocieplenie poniemieckich domów najlepiej jest wykonać np. celulozą od derowerk

euro_tuned
Aktywny
Aktywny

Post autor: euro_tuned »

Styropian 20cm albo wełna. Lambda poniżej 0,040 W/m*K i będzie ok.

FachowiecBudowlaniec
Początkujący
Początkujący

Post autor: FachowiecBudowlaniec »

[quote="malgorzatateza"]Hej, ocieplenie poniemieckich domów najlepiej jest wykonać np. celulozą od derowerk[/quote]
- pewno tak

euro_tuned
Aktywny
Aktywny

Post autor: euro_tuned »

Podaj jeszcze linka do tej reklamy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Docieplanie budynków”