Jak zrobić tymczasowe schody?

Planujesz budowę lub remont? Zastanawiasz się jakie materiały wykorzystać? W tym dziale znajdziesz opinie na temat różnego rodzaju materiałów i rozwiązań konstrukcyjnych. Możesz też podzielić się swoimi doświadczeniami.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

ADIROM7206
Początkujący
Początkujący

Jak zrobić tymczasowe schody?

Post autor: ADIROM7206 »

Witam ,a więć potrzebuję zrobić prowizoryczne schody zrobione z desek na piętro na budowie.Tylko nie wiem jak się za to zabrać,żeby ktoś się na nich nie połamał.Proszę o radę jak wykonać ewentualnie zdjęcia.Z góry dziękuję.

Awatar użytkownika
tomo209
Aktywny
Aktywny
Kontakt:

Re: Jak zrobić tymczasowe schody?

Post autor: tomo209 »

potrzebujesz dwóch mocniejszych belek które będą głównymi elementami nośnymi. ustawisz je pod kątem jaki chcesz. Do policzka belki (która stoi pod kątem) przybijasz łatę w poziomie (np 25cm długości) robisz to dla dwu belek, odstępy między kolejnymi łatami powiedzmy 30cm (w pionie). Na przybite łaty układasz deski docięte na wymiar szerokości schodów, mocujesz gwoździami i gotowe:D

saciuki
Początkujący
Początkujący

Re: Jak zrobić tymczasowe schody?

Post autor: saciuki »

tomo209 pisze:potrzebujesz dwóch mocniejszych belek które będą głównymi elementami nośnymi. ustawisz je pod kątem jaki chcesz. Do policzka belki (która stoi pod kątem) przybijasz łatę w poziomie (np 25cm długości) robisz to dla dwu belek, odstępy między kolejnymi łatami powiedzmy 30cm (w pionie). Na przybite łaty układasz deski docięte na wymiar szerokości schodów, mocujesz gwoździami i gotowe:D
Chciałem zapytać bo jestem zupełnie zielony gdzie kupić takie belki do schodów?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Materiały budowlane - opinie”