Witam
Chciałbym się upewnić czy mój model pieca kondensacyjnego posiada wbudowaną wężownice czy też podgrzewać wody użytkowej.
Niestety nie znam się na tym a na piecu pisze jedynie Vitodens 100 bez żadnych dodatkowych liter. Sam piec ma jednak 5 wyjść pod spodem i dwa pokrętła - jedno od regulacji ogrzewania a drugie wody użytkowej.
Aktualnie mam ten piec podłączony tylko do centralnego ogrzewania więc dwa wyjścia są wolne i jak patrzyłem w środku pieca to są one podłączone do jakiś czarnych plastikowych elementów piecyka i wszystko wygląda jakby nie były jedynie zaślepione tylko były częścią mechanizmów..
Czy jest jakiś sposób żeby upewnić się czy ten model piecyka ma podgrzewacz wody wbudowany?
Musze kupić zasobnik do kotłowni i nie wiem czy to jaki to rodzaj pieca ma tu jakieś znaczenie.
Vitodens 100
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
Konsultant Viessmann
- Superużytkownik

Re: Vitodens 100
Dzień dobry!
Zarówno kocioł jedno jak i 2-u funkcyjny posiada 5 przyłączy. Bez podania konkretnego typu urządzenia niestety nie jestem w stanie pomóc. Oznaczenie typu kotła znajduje się na tabliczce znamionowej na górnej obudowie kotła.
Pozdrawiam
Zarówno kocioł jedno jak i 2-u funkcyjny posiada 5 przyłączy. Bez podania konkretnego typu urządzenia niestety nie jestem w stanie pomóc. Oznaczenie typu kotła znajduje się na tabliczce znamionowej na górnej obudowie kotła.
Pozdrawiam