Jakie kino domowe polecacie do nie dużego mieszkania ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Sklep.ferguson
- Początkujący

Re: Jakie kino domowe polecacie do nie dużego mieszkania ?
Wiele marketów ma w ofercie gotowe kina domowe, moim zdaniem to dobre miejsce, aby zacząć poszukiwania. Zawsze można się dopytać ekspedienta.
-
Kacper Biały
- Zaawansowany

Na pewno nie najtańsze, bez dwóch zdań. Trzeba najpierw sobie uświadomić, do czego nam jest potrzebne to kino domowe. Można też je podłączyć pod sprzęt z ambilight 4k i będzie efekt naprawdę bardzo fajny
Warto w tym przypadku poszukać nawet na aukcjach internetowych, jest wiele ciekawych ofert i rozwiązań, których nie znajdziesz w stacjonarnym sklepie.
Ja mam STX KD-200 N 5.1 który sprawdził się świetnie i jak na razie nie mogę mieć co do niego zastrzeżeń. Zarówno do słuchania muzyki, jak i oglądania filmów oraz seriali. w komplecie uzyskałem 6 szt. kolumn głośnikowych. Jest to również 3 drożny bass-reflex i działa w paśle przenoszenia 43 Hz - 23 kHz (-6 dB)
Zaprojektowanie i zorganizowanie przestrzeni z kinem domowym powierzyłem firmie Hi-Fi Silesia w Katowicach. Nowoczesne systemy audio-video to ich specjalność, a urządzenia z oferty to klasa i wysoka jakość. Efekt jest powalający.
Ja zamiast kina domowego wybrałbym soundbar. Po pierwsze mniej miejsca, a za cenę średniej klasy kina domowego możesz mieć soundbar wysokiej jakości. Sprawdź Philipsa TAPB603 z Dolby Atmos (większość kin korzysta z tego systemu). 320W i w tym jest bezprzewodowy subwoofer.
Soundbar nigdy nie zastąpi nagłośnienia z kina domowego.
-
KolosRes22
- Aktywny

- Kontakt:
Szukając dobrej jakości sprzętu w zakresie kina domowego, to z własnego doświadczenia polecam zwrócić uwagę na ofertę sklepu Media-Max w którym znajdziesz szeroki wybór zestawów m.in Dali Oberon 7 + 1 + Vokal w Media-Max.pl na który sam się zdecydowałem. W jego przypadku pasmo przenoszenia to 36 - 26 000 Hz, impedancja 6 Ohm oraz efektywność: 88,5 dB. Warto sprawdzić, ponieważ jak się przekonacie jest w czym wybierać. Poza tym można jednocześnie liczyć na pomocną obsługę klienta oraz sprawną wysyłkę, więc szybko będziecie mogli cieszyć się z oglądania filmów, seriali oraz słuchania muzyki na domówce 
To kwestia co kto lubi, ja tez długo zastanawiałem się nad wyborem odpowiedniego spzzętu, zwłaszcza że moje mieszkanienie też nie należy do największych, a nie chciałem przesadzić. Przed zakupem dużo czytałem i doradzałem się w sklepach, ale też natrafiłem na dobrą stronę na której wszystko jesy bardzo fajnie wyjaśnione, dla mających również wątpliwości polecam poczytać. Powiem taj już w cenie ok. 2000 zł kupimy dobry soundbar, oferujący czysty dźwięk, głęboki bas oraz szereg dodatkowych funkcji. Osobiście polecam.
-
Kacper Biały
- Zaawansowany

Zdecydowanie z dobrej jakości soundbarem, który jednak czyni dość dużą różnicę w jakości odbioru dźwięku nawet przy bardzo dobrym telewizorze. Tu mogę zwrócić waszą uwagę na soundbary Philips. Dobry stosunek jakości do ceny + ekstra design.
Kolega ma ciekawy zestaw kina domowego za stosunkowo niskie pieniądze, a gra naprawdę przyzwoicie.
Szeroki wybór sprzętu audio znajdziesz na pewno u nich premium sound. Kolega ma od nich kino domowe i wiem ze mega sobie chwali, sprzęt śmiga bez zarzutów i sprawdza sie w salonie 30m2.
-
Pawel_kona
- Początkujący

ja byłem na odsłuchu w Poznańskim salonie Audio Plaza, zaprosili mnie do swojego nowego studia, robi wielkie wrażenie jeszcze w takim nie byłem i po prezentacji wielu modeli zdecydowałem się na zestaw stereo zamiast kina domowego, jako wzmacniacz stereo Musical Fidelity, a głośniki najbardziej spodobały mi się z tym wzmacniaczem Audiovector QR3, chociaż mogę przyznać, że Focal Aria 936 też bardzo dobrze wyszły w porównaniu.