Mały dom czy kupno mieszkania?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Mały dom czy kupno mieszkania?
To prawda, ja też myślę o zakupie mieszkania, najchętniej na takim osiedlu jak Bliżej Gwiazd na Mehoffera, wyróżnia je unikalna na skalę Polski, przestrzeń wspólna dla mieszkańców, czyli Obserwatorium Gwiazd i Park Księżycowy.
My zdecydowaliśmy o niewielkim domu w zabudowie szeregowej. Chociaż może to bardziej mieszkanie dwupoziomowe? To oczywiście inwestycja ST Zacisze.
Moim zdaniem mieszkanie na takim osiedlu jak Apartamenty Ostródzka jest ok, masz spokojną okolicę, sporo zieleni wokół ale dojazd do centrum też nie najgorszy
- zulauf.liza
- Początkujący

Moim problemem nie jest już wybór mieszkania, ale jego odbiór po ukończeniu bardzo dużego remontu. Niestety boję się dokonywać tego samodzielnie i jest w stanie zapłacić za usługę komuś kto mnie wesprze. W internecie trafiłem na stronę odbiorymieszkan.info To są odbiory mieszkań warszawa i oferty wygląda bardzo ciekawie. Czy ktoś korzystał?
Bardzo polecam połączyć obie opcje, czyli mały domek na przedmieściach i komfortowe mieszkanie. Super kompromisem są spokojne osiedla mieszkaniowe w podwarszawskich miejscowościach jak Piaseczno, Józefów, Marki czy Ząbki. W Ząbkach mega podoba mi się Osiedle Neptun. Niewysokie, luźno rozstawione budynki w spokojnej lokalizacji
Ten Neptun to już chyba rozsprzedany, nie?
-
Bartłomiej26
- Aktywny

- Kontakt:
Moim zdaniem wygodniej, taniej i bardziej komfortowo będzie jednak wybrać mieszkanie. Moje w Olsztynie jest w sam raz 
Czas na zmiany!
Kupno mieszkania także w Gdańsku jest tańsze, widziałam fajne osiedle Gdańskie Tarasy, tam ceny nie są wygórowane a osiedle jest ładnie położone i bardzo nowoczesne
Oj co racja to racja. W gdańsku w studio morena można 3 pokoje kupić za 430 tys, a sama działka (i to w Kiełpinie) to koszt rzędu 400 tys..
-
kochamporto
- Początkujący

O masakra, a jeszcze projekt, pozwolenia, materiały, robocizna, wykończenie…
Zawsze można kupić już postawiony domek. Wiadomo, że nie do końca może Ci pasować projekt i ułożenie pomieszczeń, ale koszty są znacznie niższe. Osobiście jestem posiadaczem mieszkania w Poznaniu. Od małego mieszkałem w domu niedaleko Poznania, ale chciałem się przenieść do miasta. Przede wszystkim mam bliżej do pracy, sklepów, znajomych itd. Dom pomogło mi sprzedać biuro nieruchomości ABA z Konina - https://www.abanieruchomosci.pl/e2/domy ... zedaz.html. Dom udało się sprzedać szybko po korzystnej cenie więc nie musiałem zaciągać kredytu na mieszkanie, a jeszcze trochę mi została. Z pewnością dokupię coś do nowego lokum.
Ostatnio zmieniony 10 gru 2019, 8:40 przez Marian_55, łącznie zmieniany 1 raz.
Miałem problem z podjęciem decyzji, co do mieszkania. Zdecydowaliśmy się z żoną na zakup nieruchomości na osiedlu Rajska Osada. To miejsce znajduje się na terenie Góry Kalwarii. Piękne otoczenie, a współpraca z firmą bezproblemowa. Mamy wspaniałe lokum na korzystnych warunkach.
Ja marzę o tym żeby zamieszkac w miescie nad morzem. Np tego typu apartamenty sobie ostatnie upatrzylem w gdynii orlowo co o tym śądzicie ? Wedlug mnie to na prawdę chyba najlepsze miejsce zeby sie osadzic 
ja kupuje teraz mieszkanie w Kielcach - w moim rodzinnym mieście i Osiedle na Górnej idealnie pasuje wlasnie na takie pierwsze mieszkanie - fajnie zaplanowane, niedaleko centrum ale też spokojnie. także dla mnie to doskonały wybór był
Mnie zainteresowała kamienica na Pradze która powstaje przy Stalowej 27, to jest bardzo modna teraz lokalizacja a poza tym na plus jest bliskość metra. Łatwo nożna się stąd dostać do centrum także rowerem czy tramwajem albo autobusem jak kto woli