Kabe tynk mozaikowy
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Kabe tynk mozaikowy
Proszę o poradę ewentualnie o info od kogoś, kto miał podobny problem. Wykonałem tynk mozaikowy Kabe gr. 1 mm na płytach g-k 12,5 mm po wcześniejszym dokładnym zagruntowaniu.Każdorazowo masa była dokładnie mieszana przed układaniem. Tynk nie był zacierany jedynie rozprowadzany pacą i wyrównany. Po ułożeniu pojawiły się plamy nie do zaakceptowania. Co było przyczyną?Czy ponowne ułożenie tynku rozwiąże problem?Czy winy szukać raczej u producenta?
-
Gość
Witam ,chcialbym powiedziec kilka lat temu jak pierwszy raz kladlem ten tynk tez wystapily mi plamy , nikt mi nie powiedzial o gruncie i dorym wygladzeniu .Musialem nalozyc ten tynk jeszcze raz i w tedy problem zniknal ale musialem dokupic tynk ,no i dalo mi to porzadna nauczke. Mowiac plamy mam na mysli przebijajace podloze z pod tynku.Otoz trzeba po pierwsze zagruntowac podloze gruntem w kolorze tynku mozaikowego ,a ja osobiscie kupuje troche ciemniejszy kolor gruntu od tynku mozaikowego,gdyz stanoczo niweluje jakies niedociagniecia,czy male wpadki.Trzeba tez dobrze wygladzic ten tynk jest to podstawa sukcesu,ale jezeli juz polozyles i wyszly plamy z pod spodu to znak ze tynk nie byl dorze wygladzony czyli zatarty,jezeli przeszkadzaja ci strasznie plamy ,mozesz po prostu polozyc jeszcze raz tynk mozaikowy i sprawa zalatwiona , zamaskujesz niedociagniecia ale trzeba tez wziasc pod uwage to ze wejdziesz w wieksze koszty gdyz musisz dokupic tynk .No ale jak chce sie miec ladnie zrobione to czasami trzeba poniesc koszty
pozdrawiam