Magazyn, hala
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Magazyn, hala
A czy nie lepiej zainwestować we własną halę?
-
wrobelantek
- Początkujący

Osobiście uważam, że dużo lepszym rozwiązaniem jest budowa hal magazynowych. Co prawda jest to znacznie większy koszt wstępny, jednakże w perspektywie czasu ów inwestycja zwraca się. Co więcej gdy taka hala przestaje być użytkowana można ją śmiało wynajmować i w dalszym ciągu czerpać z niej korzyści.
Czy ktoś z was zna firmę Porkon? W swojej ofercie posiadają urządzenia takiego typu jak: przenośniki taśmowe, ślimakowe, do recyklingu i inne. Firma oferuje także części zamienne do przenośników i piaskarek.
Oczywiście, że własna hala to dobra inwestycja, ale jak w każdym przedsięwzięciu potrzeba dobrych współpracowników. Ostatnio szukałem wykonawcy konstrukcji stalowej na Śląsku, postawiłem na serwis Hutrem i się nie zawiodłem. To bardzo ważne żeby jedna firma działała kompleksowo i wykonała wszystkie praca potrzebne do budowy takiej hali stalowej, magazynowej bądź produkcyjnej. Oczywiście mają pełne zaplecze maszyn budowlanych i ludzi, a do tego sporo takich konstrukcji przez lata postawionych w Katowicach, Sosnowcu, Dąbrowie Górniczej i okolicach 
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Wydaje mi się, że na początku lepiej zdecydować się na wynajem hali. W razie niepowodzenia, straty nie będą tak dotkliwe. Ja wynajmuję halę składową od firmy operis.com.pl. Jest dobrze wyposażona, a jej wynajem jest dla naszej firmy bardzo opłacalny.
Powiem tak, z początku kupno czy budowa hali może być mega kosztowna, zgodzę się z przedmówcą. W celu minimalizacji kosztów może warto byłoby faktycznie zastanowić nad wynajmem.
To poniekąd prawda, bo zależy jaki masz budżet i jak dochodowy jest Twój interes. Ja mam mały magazyn na własność i nie wyszło to tak kosztownie. Ostatnio wyposażyłam magazyn w wózek widłowy, ponieważ poprzedn się zepsuł. To naprawdę świetne ułatwienie jeśli macie ciężkie produkty na stanie.
Mam do Was pytanie. Poszukuję sprawdzonego producenta taśm i folii stretch. Potrzebuję ich do zabezpieczania towaru na paletach. Zainteresowała mnie oferta firmy tasma.krakow.pl. Korzystaliście z ich usług?
-
AndrzejKula
- Początkujący

Polecam firmę Maglo. Mają dużo sprzętu do magazynów w dobrej cenie. Warto sprawdzić.
-
klaudia844
- Aktywny

Polecam BESTO w Warszawie. Najlepsza przechowalnia mienia po tej stronie Wisły. Niedrogo, super warunki do przechowywania.
Witam wszystkich serdecznie. Przy okazji tego tematu chciałbym zapytać co sądzicie o tego typu maszynach jak roboty paletyzujące? Pytam ponieważ jestem wlasnie na etapie remontu jednej ze swoich placówek i zastanawiam się nad nowymi rozwiązaniami.
-
klaudia844
- Aktywny

A wiecie, że musi być odpowiednio wykonane oznakowanie magazynów? Bez tego problem z behapowcami gwarantowany.
ja ostatnio własnie chciałam zainwestować w produkty typowo do magazynu
Dlatego ja zainwestowałam w regały przemyslowe, powiem wam ze jest to ogromne udogodnienie i rewelacyjny produkt
-
Johnny.Kage
- Początkujący

Zgadza się, bo regały przemysłowe pozwalają na świetną organizację samej przestrzeni magazynowej, co również umożliwia skuteczniejszą dystrybucję produktów. Są na rynku firmy, które zawodowo zajmują się projektowaniem takiej przestrzeni, a jedną z nich jest amrack.pl , która wysyła taką symulację 48 godzin od zgłoszenia zapytania od klienta.
W dobie kryzysu zastanawiam się nad zagadnieniem optymalizacja produkcji w czasie kryzysu. Szukam firmy, która przyjrzy się kosztom magazynowania w firmie aby zidentyfikować możliwości ich ograniczenia. Jak na razie to znalazłam firmę Entra Group, czy ktoś zna?