pokój dla 2-rocznego dziecka
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
e-Rzecznik_Magnat
- Superużytkownik

Re: pokój dla 2-rocznego dziecka
A może znajdzie się miejsce na kącik artystyczny i ścianę pomalowaną magnetyczną farbą tablicową? Dzieci w tym wieku uwielbiają realizować się twórczo. Ściana pomalowana farbą tablicową może być fajnym pretekstem i zaproszeniem do twórczej ekspresji
magnetyczna farba tablicowa dodatkowo pozwala przyczepić do ściany za pomocą magnesów zdjęć dziecka oraz prac i rysunków papierowych, dzięki czemu miejsce to może stać się żywą galerią prac dziecka
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Bardzo ładnie wygląda ten pokój.
Polecam urządzić pokój w stylu Montessori. W internecie znajdziecie mnóstwo przykładów. To pomoże dziecku rozwijać się i zyskać pewność siebie. Z resztą, warto też podpatrzeć na kuchnie i tam też pozwolić dziecku na działanie!
a może jakieś delikatne "Skandynawskie" dodatki, albo jakaś subtelna fototapeta w pudrowych, delikatnych kolorach. Do tego lampka i żyrandol w kolorach aranżacji i będzie pięknie.
Myślę, że przyda się jakiś fotelik lub pufa. Ja akurat zdecydowałam się że to będzie pufa i kupiłam w sklepie Misioo. W kształcie kwiatka więc pasuje do pokoju córeczki bo akurat w podobnym klimacie są ozdoby 
-
Eleonaszek785
- Początkujący

W pokoju malucha ustawiłam komodę
. Bardzo przydatna do przechowywania akcesoriów pielęgnacyjnych malucha.
. Bardzo przydatna do przechowywania akcesoriów pielęgnacyjnych malucha.-
BartekKowalski
- Aktywny

Ja również na Twoim miejscu zabezpieczyłbym ściany dobrą farbą.