kanał samochodowy

Właściwa hydroizolacja zabezpieczy dom przed przenikaniem wilgoci i wieloma problemami z tym związanymi. Trzeba o niej pamiętać budując dom i modernizując istniejące budynki. Odpowiedzi na pytania dotyczące wykonania hydroizolacji i potrzebnych materiałów, znajdziesz w tym dziale.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

Awatar użytkownika
artisa
Początkujący
Początkujący

Post autor: artisa »

Witam, ja nie mam wysokich wód gruntowych - a nawet można powiedzieć że są bardzo głęboko.
Chodzi mi o technologię wykonania.
Chciałbym wykonać z bloczków betonowych, lecz garaż i kanał razem z domem i trzeba zastosować hydroizolację przeciwilgociową oraz izolację termiczną aby nie było mostka i zimno sie nie przedostawało do domu. Oraz co na podłoże kanału jakie warstwy?

Myslę tak:
-ściana: ziemia>folia budowlana>styropian 10cm>bloczek>tynk
-podłoga: ziemia>folia budowlana>styropian 10cm> wylewka ok. 5cm

Proszę o radę.
zachciało sie budowy... ;)

OXYDTRON
2 - ostrzeżenia!

Post autor: OXYDTRON »

Witam.
Przeczytałem z zainteresowaniem Państwa wpisy.
Jestem przekonany , że nasza firma i technologia zapewni Wam 100-u % efekt (metoda prosta i efektywna).
Dowodem na to jest wiele wykonanych aplikacji , których efektem było całkowite osuszenie i naprawa starych zawilgoconych murów , piwnic , itd.
W przypadku zainteresowania proszę o kontakt
TO NAPRAWDĘ DZIAŁA !!!
Maciej Karwacki
Pozdrawiamy
OXYDTRON

Awatar użytkownika
krzyku
Początkujący
Początkujący

Re: kanał samochodowy

Post autor: krzyku »

Z innego forum
hesia pisze:Cze.To leci tak.Wylej płytę o wymiarach kanału z pogłębieniem w miejscu muru o ok 10-15 cm.Masz mało czasu to użyj foli basenowej,czyli wyściel wierzch płyty z zakładem na ściany wykopu postaw ściany z pustaka lub bloczka,zawiń folię do wewnątrz na mur,zasyp ściany od zewnątrz dociskając folię do ściany i masz pełną ciągłą izolację i coś jak wanna .Teraz wylej podłogę i ewentualnie wykończ ściany.Pozdro
newbie z zacięciem

agent 007
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: agent 007 »

To REWOLUCJA w naprawach konstrukcji betonowych, to możliwość „sklejania” uszkodzonych elementów betonowych.
Naniesiony na podłoże KALMATRON™ doskonale się integruje z porowatym podłożem. Nie ma wyraźnej granicy między warstwą KALMATRON™ a materiałem rodzimym.
Możemy skutecznie osuszyć i zregenerować istniejące ściany z cegły i betonu, sprawić iż będą trwałe i wodoszczelne jak skała. Jedyna w swoim rodzaju, funkcjonalna, praktyczna zaprawa o działaniu penetrującym, który zapewnia nam TRWAŁĄ OCHRONĘ!!!
Nowa technologia KALMATRON™ już w Polsce.
10 LETNIA GWARANCJA I NAJNIŻSZA CENA!
Jeżeli jesteś zainteresowany i chcesz poznać szczegóły wejdź na naszą stronę internetową www.drycon.pl

Jorgus
Początkujący
Początkujący

Post autor: Jorgus »

Witam Państwa serdecznie!.
U mnie woda przed wymurowaniem kanału (murowany z "maxa") w wykopie sięgała powyżej jednego metra. Firma (przynajmniej tylko z nazwy) gwarantowała szczelność kanału. Wszystko było wyścielone folią. Na wywiniętą folię została wylana podłoga o grubości 15 cm z bardzo drogiego betonu. Na podłogę poszła papa, a na niej mur. Niestety podczas roboty przy izolacji obsunęło im się trochę ziemi z kamieniami i potargało izolację. Nie specjalnie chcieli to naprawić, bo twierdzili, że woda tak wysoko nie podejdzie. Ja jednak uparłem się, że musi być to naprawione. Podobno pokleili tą folię jakąś taśmą termozgrzewalną -pewny jestem, że niedokładnie, bo przeglądałem tą izolację i widziałem na wysokości kolan kilka dziur. Tak czy siak wykonawca gwarantował, że kanał będzie szczelny. Dzisiaj mieli zrobić jeszcze wylewkę w garażu, ale nie zrobili, bo nie odbierają telefonu - powód? -zapłaciłem im z góry. Lubię ludziom dawać kredyt zaufania, ale nigdy więcej.
Teraz martwię się co zrobić, bo mam niecały miesiąc czasu na rozpoczęcie działalności inaczej wpadnę w ogromne koszta (dofinansowanie z UE). Jak mam pracować? - w woderach?.
Sytuacja jest tragiczna :( :cry:
Bardzo proszę o poradę co z tym zrobić - kupić sznur?.

Znalazłem coś takiego: -może to coś da?.
http://www.muratorplus.pl/technika/hydr ... 57082.html :cry:

Gdyby ktoś kogoś nie lubił i chciał polecić mu "fachowców", to podaję namiar:
Firma Remontowo Budowlana
Adam Pasiut
33-340 Stary Sącz, Popowice 104
tel: 604 857 876
NIP: 734-245-67-93
Regon 120132711

Pozdrawiam Serdecznie!

wito-pc
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: wito-pc »

Wal do kolegi MTW na priwa , to fachman od uszczelnień.
Cezar

MTW
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: MTW »

Kolego bez panicznych ruchów
każdy materiał jest dobry ale nie ma materiałów idealnych każdy ma jakieś słabe punkty
jeśli ich nie znasz to tylko zmarnujesz kasę i czas bez widocznych efektów , a co gorsza może i bez widoków na naprawę - niezgodność chemii poszczególnych systemów .
pozdrawiam

Jorgus
Początkujący
Początkujący

Post autor: Jorgus »

No tak, czyli dalej wiem, że nic nie wiem.
Porady płatne też mnie nie interesują. Mogę zlecić naprawę, ale zapłacę np. w sierpniu kiedy przekonam się, że następny "fachowiec" nie okazał się zwykłym naciągaczem.
Mam dość wyrzucania pieniędzy w błoto, bo po wielu latach będąc tu w kraju przekonałem się, że fachowców przez duże "F" jest może 1%. Reszta, to tzw. paproki.
Co do tego Pasiuta, to sprawa trafia do sądu. Będę, żądać odszkodowania za tą papraninę i zapłatę za mój każdy dzień bez pracy.

MTW
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: MTW »

sprawa jest w zasadzie prosta
dużo łatwiej jest mi naprawić - czytaj uszczelnić obiekt gdzie nikt się wody nie spodziewał tam wykonuję zabezpieczenie mam efekt i wystawiam gwarancję
tam gdzie były już jakieś formy zabezpieczenia na przekroju muru to nie mam pewności jak chemia z chemią się dogada i czy efekt nie będzie odwrotny !!!!!! - jeżeli nawet nie podałbyś informacji o stosowanych wcześniej zabezpieczeniach to istnieje duże prawdopodobieństwo że powiedziałbym Ci o nich ja bo znam reakcję preparatów na których pracuję., co więcej byłbym w stanie to udowodnić koszt badania zawartości betonu mieści się w przedziale między 20 a 30 tyś zł.
Czyli otwarcie piszę zlecenia jestem w stanie się podjąć na zasadzie próby i krotności gdzie ryzyko poniesienia straty niestety ponosi inwestor .
Na dzień dzisiejszy wiem że używano jakichś uszczelniaczy ile z nich będę musiał wywalić i ile razy się poprawiać - określić nie potrafię co nie zmienia faktu iż im mniej wyjazdów tym lepszy mój zarobek .
Żeby było jasne zajmuję się uszczelnianiem budynków a nie czynieniem cudów . uszczelnienie znaczy naprawa tego co spartolone , a co jest spartolone wychodzi w trakcie prowadzenia prac.
pozdrawiam

Maciek34
Początkujący
Początkujący

Post autor: Maciek34 »

Masz Pan rację..ten Adam Pasiut z Popowic nas też wyrypał! Nie polecam tej firmy, źle zamontowali dach klientowi i nie mogliśmy wystawić druku gwarancyjnego.Ten Pasiut pobiera towary na hurtowniach i nie płaci,ma już kilka spraw windykacyjnych.Twierdzi że Go gdzieś tam nie wypłacili a chodzi obwieszony złotem i szpanuje samochodami.Jak się dzwoni o płatności to mówi: "ZDZWONIOMA SIE' i potem nie odbiera telefonu.Ludzie nie bierzcie tego gościa bo potem będą jeździć za wami ze składów budowlanych żeby odzyskać towar bo On bierze pieniądze od inwestora ale nie płaci za towary które kupuje.To jest jego sposób na biznes. Dom-Bud Adam Pasiut brał u nas towary bo właściciel Pasiut prosił żeby troche poczekać na płatności i potem przestał odbierać telefony a jak się w końcu do niego dodzwoniliśmy to kazywał przyjeżdżać do niego na budowy żeby o tym "POGODAĆ". Jak można w ten sposób prowadzić firmę?!?!
Maciek34firmaNowySacz

Macko1977
Początkujący
Początkujący

Post autor: Macko1977 »

Koleś juz lata ludzi naciaga ,byl taki okres jak działał jeszcze pod innym logiem firmy ze ,wchodze do sklepu a tam Adam Pasiut skur ..nie płaci .
Wiekszosc składow budowlanych (hurtownikow ) rzucalo na niego gromami ..po fakcie:)
Jak robiles usluge z Faktura,daj sprawe do sadu,jeszcze ma z czego splacac ;)
Pozdro :
Maciek
Macko

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hydroizolacje”