Poczatkujący - wiele porad
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Poczatkujący - wiele porad
Witam.
Jestem całkowicie zielony z tematu budownictwa.
Robiłem nowa instalację wody ciepłej i ziemnej w plastikach PVC. Częściowo by poprowadzić do baterii prysznicowej i umywalkowej wykułem i rurki idą między cegłami (każda rura jest w kołnierzu piankowy i dodatkowo zaizolowałem pianką poliuretanową). Teraz pytanie czym mam zatynkować dziury i wyrównać tak by można było przykleić kafelki na ścianie? A może prościej mniej więcej wyrównać i dać płytę gipsową i na nią kleić kafelki?
Proszę o konkretne i w miarę szczegółowo opisać czym i jak.
Jak jest mało szczegółów to postaram się odpowiedzieć.
Jestem całkowicie zielony z tematu budownictwa.
Robiłem nowa instalację wody ciepłej i ziemnej w plastikach PVC. Częściowo by poprowadzić do baterii prysznicowej i umywalkowej wykułem i rurki idą między cegłami (każda rura jest w kołnierzu piankowy i dodatkowo zaizolowałem pianką poliuretanową). Teraz pytanie czym mam zatynkować dziury i wyrównać tak by można było przykleić kafelki na ścianie? A może prościej mniej więcej wyrównać i dać płytę gipsową i na nią kleić kafelki?
Proszę o konkretne i w miarę szczegółowo opisać czym i jak.
Jak jest mało szczegółów to postaram się odpowiedzieć.
re
Czytałem w ulotce, że rurki PVC nie mogą być zatynkowane, minimalna odległość od twardego elementu to 5mm. Więc dałem je w izolacyjną piankę i dodatkowo pianką pozalewałem.
Pomieszczenie nie jest zbyt duże, więc wolałbym najpierw zbić stary tynk (ok 1-1.5 cm). Ściany nie są proste, więc i tak trzeba by je równać.
Pomieszczenie nie jest zbyt duże, więc wolałbym najpierw zbić stary tynk (ok 1-1.5 cm). Ściany nie są proste, więc i tak trzeba by je równać.
-
Sebastian R
- Początkujący

-
Sebastian R
- Początkujący

-
Sebastian R
- Początkujący