Dekoracje do salonu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Dekoracje do salonu
A może jakieś tabliczki z cytatami? Każdy z nas ma jakieś swoje motto więc fajnie mieć je też również na ścianie. Ja uważam, że najlepiej mieszka się we wnętrzach spersonalizowanych, takich naszych. W końcu dom to dom, musimy czuć się jak u siebie 
BOB-BUDOWNICZY
Momentami, jeżeli chodzi o wystrój wnętrza to nawet coś niewielkiego bardzo zmienia cały wygląda. Niedawno polowałam na ciekawe dekoracje do domu i trafiłam na taką sztuczną trawę. Niby nie jest to cos dużego ale wnętrze dzięki temu wygląda dużo przyjemniej.
Sztuczne rośliny? To już o wiele lepiej jest regularnie kupować świeże kwiaty.
U mnie w salonie za dekorację robią lampy orientalne. Dostaliśmy ją w prezencie. Polecam - ładnie wygląda i świeci - dwa w jednym bo praktyczna 
-
edek-ledek
- Aktywny

Mi osobiście bardzo podoba się tak zwana "zielona ściana". Chociaż wydaje mi się, że to są rośliny stabilizowane. Tak przynajmniej nazywa to Kreatywna Zieleń. Na ścianie można zamontować chrobotka reniferowego, lub inne zielone rośliny. Świetnie to wygląda i nie wymaga żadnej pielęgnacji.
Ta aranżacja mi się podoba najbardziej.

Ta aranżacja mi się podoba najbardziej.

-
grzegorztyn
- Zainteresowany

Dekoracje okien tworzone przez pania malgorzate z poznan mają w sobie coś niebanalnego i oryginalnego. Indywidualne podejście do projektów oraz duże doświadczenie pozwala na spełnienie najbardziej wysublimowanych potrzeb klientów.
Praktycznie każdy element może stać się dekoracją danego wnętrza. Ja najbardziej jestem za obrazami. Moim zdaniem to one sprawiają, że w poszczególnych pomieszczeniach tworzy się całkiem nowy klimat. Jakie obrazy do salonu możecie zakupić.
A to prawda, każdy element aranżacji może posłużyć nam za ozdobę. Obrazy zawsze się s[prawdzają w tej roli. Ja dodam jeszcze, że fajnie wyglądają też te napisy zwłaszcza jeśli są 3d, można powiesić np. kilka plakatów czego z obrazami już nie da się tak zrobić. Sama zastanawiam się nad takim rozwiązaniem, tym bardziej, że znalazłam bardzo interesującą ofertę wybór ogromny, a i ceny sa kuszące.
agadys
Jeśli chodzi o dobór pięknych dodatków do salonu i nie tylko to moim zdaniem nie powinieneś pominąć sklepu Dekoracje Domu ponieważ moja żona znalazła u nich dość sporo dodatków, jak m.in donice, poduszki na sofę, zegar do salonu w stylu vintage. Jednak muszę przyznać, że wyszło jej to supr bo dobrze mi się spędza tutaj czas.
Ciekawym pomysłem do wystroju salonu są zegary ścienne w postaci naklejek, które są nie tylko elementem wystroju ale również stanowi wartość funkcjonalną. Znajdziesz wiele wzorów, spośród których na pewno znajdziesz coś w swoim guście.
Na ściany to właśnie zdecydowanie płytki klinkierowe. Materiał niezwykle elegancki i ponadczasowy. Ściany nim wykończone na pewno będą zwracać uwagę. Tu mogę zwrócić uwagę na kolekcje King Klinker
-
lideropinii
- Superużytkownik

Fajna rzecz 16.11. w Decoroom. Siódma edycja DECOwarsztatów. Spotkania dla entuzjastów architektury wnętrz, designu i dobrego projektowania.
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
swietna i mega funkcjonalna dekoracja beda zaluzje badz rolety
nie dosc ze ladnie wygladaja to jeszcze chronia od slonca, mhy swoje zamowilismy w firmie surma systemy oslon, wszystko szybko i sprawnie, wszystkim polecam 
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Ja niedawno zdecydowałem się na wymianę starych zasłon. Chciałem nieco ożywić pomieszczenie, dlatego wybrałem kolorowe zasłony z nadrukiem z oferty sklepu art-zaslony.pl. Bardzo spodobał mi się motyw miasta. Uważam, że wyglądają nowocześnie i dodają pomieszczeniu ciekawego charakteru.
-
vellagrimes
- Początkujący

Bardzo ciekawy temat, dzięki.