Szacunkowy koszt klimatyzacji
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Szacunkowy koszt klimatyzacji
My na Śląsku zdecydowaliśmy się na klimatyzację na całym piętrze i wyszedł do koszt rzędu ok 4 tys. w firmie https://hakoprojekt.pl/ Wydaje mi się, że to niewygórowana cena, a efekty naprawdę super. Latem super ulga od upału.
-
olapolak90
- Początkujący

- Kontakt:
zależy jak duże pomieszczenie... ale uważam, że lepszym rozwiązaniem jest klimatyzator przenośny, który gdy nie jest potrzebny można schowaćzapzap pisze:My na Śląsku zdecydowaliśmy się na klimatyzację na całym piętrze i wyszedł do koszt rzędu ok 4 tys. Wydaje mi się, że to niewygórowana cena, a efekty naprawdę super. Latem super ulga od upału.
Chyba Bóg cię opuścił hałasuje to niemiłosiernie, odprowadzenie gorącego powietrza kolejna porażka.olapolak90 pisze:zależy jak duże pomieszczenie... ale uważam, że lepszym rozwiązaniem jest
Tomasz_Brzeczkowski pisze:Przyczyną smogu w Polsce jest wentylacja grawitacyjna
-
Dejwid-2019
- Początkujący

To prawda, że klimatyzatory przenośne hałasują, ale niektóre można postawić na zewnątrz i poprowadzić powietrze rurą do pomieszczenia. Postawić go można np. na balkonie, no i wiadomo zabezpieczyć żeby nie padał deszcz na niego ani jakieś wichury nie przeszkadzały.
Sporo można zaoszczędzić wybierając odpowiednią firmę, która zajmie się montażem owej klimatyzacji. Parę miesięcy temu zainwestowałem w takową w biurze. Za montaż odpowiadała firma z którą dogadałem się. Wszystko zostało wykonane precyzyjnie i co ważne - bardzo sprawnie.