Jak sobie radzić ze zmęczeniem
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jak sobie radzić ze zmęczeniem
Czytam wiele ciekawych artykułów w internecie świadczących o tym, że na zmęczenie może wpływać również cukier spożywany w zbyt dużych ilościach https://www.rodzinny-krakow.pl/publicystyka/bezpieczenstwo-i-zdrowie/6374-o-cukrze-warto-wiedziec-wiecej jestem ciekawa ilu z Was wie, że cukier nie jest najzdrowszym produktem. Pamiętajcie, aby słodzić z głową.
-
karolinamak
- Aktywny

warto się wybrać do spa
mnie to zawsze ładuje baterie i ostatnio bylismy w hotelu Pod zielonym dębem w Bohuminie - polecam bo miejsce super, bardzo komfortowe i czyste pokoje. I można się wybrać na piwne spa - nie dość że człowiek się niesamowicie zrelaksuje i spróbuje pysznego piwa to jeszcze milo razem czas spędzi
-
duchowa213
- Początkujący

U mnie podobna kwestia niestety... bo zmęczenie daje się cholernie we znak. Wyczytałam że to możliwe że przez brak minerałów bądź witamin. Postanowiłam wiec jeśc więcej zdrowych ryb i tak np. zastanwiam się nad wyborem łososia od http://mowilosos.pl/ czy będzie to odpowiedni wybór? Jak uważacie?
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

A może mocna kawa
?
-
duchowa213
- Początkujący

U mnie okazało się że zmęczenie wywołują papierosy.. niestety. Dlatego postanowiłam rzucić ten nałóg., Moja znajoma poelciła mi jedną metodę, aktualnie próbuję.
Szczerze mówiąc to ja przez wiele lat próbowałem różnych metod. Nawet kąpieli w wannie chociaż to takie "niemęskie". Dopiero w salonie masażu zdołałem się odprężyć.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2019, 16:32 przez Administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Regulamin pkt 4.4.c
Powód: Regulamin pkt 4.4.c
Zmęczenie w ciągu dnia ma wiele przyczyn. Najlepiej wybrać się do dobrego psychiatry, który pomoże rozwiązać problem. Zobaczcie sobie może PsychoMedic w Łodzi, są tam specjaliści.
-
Kazikdobry
- Aktywny

malaka pisze:O tak, gorąca kąpiel, aromatyczny płyn do kąpieli, świece plus książka
To co piszesz też mnie relaksuje.
Pozwalam sobie dodatkowo jeszcze na masaż.
Często sięgam po prostu po książkę żeby odciąć się od świata i uciec gdzieś daleko myślami. Ostatnio czytałam ciekawą książkę "Spotkani na drodze" Wojciecha Solarza, myślę że jest ona warta uwagi.
-
beatacionek
- Początkujący

Najistotniejszy jest jakościowy odpoczynek. Nie przy serialach czy muzyce, ale w ciszy, samemu ze sobą. Ja tak najlepiej się relaksuję i resetuję.