A może produkcja mebli
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
A może produkcja mebli
Zastanawiam się od jakiegoś czasu nad produkcją mebli. To może być bardzo dochodowy biznes , ale potrzebnych jest do tego wiele elementów. Wstępnie udało mi się znaleźć firmę, która w swojej ofercie ma elementy do mebli. Ktoś z was zajmuje się czymś takim ?
Re: A moze produkcja mebli
Jeżeli poszukujesz sprawdzonych sposobów na to jak prowadzić swój biznes, to wykorzystaj również metody, które zostały przedstawione na blogu kwkstaszic.
Czemu nie. Myślę,że to dobry pomysł na biznes. Teraz brakuje takich rzeczy nie taśmowych. Każdy chce mieć coś indywidualnego w domu, co go wyróżni.
Zainwestuj też w reklamę, żeby od początku mieć klientów i nie mieć strat.
Zainwestuj też w reklamę, żeby od początku mieć klientów i nie mieć strat.
i am who i am
Produkcja mebli to ciekawa gałąź biznesu, która może być korzystna dla was. Jeżeli się na to zdecydujecie to polecam wam nawiązanie współpracy z firmą Mocujemy. Zajmują się sprzedażą elementów mocujących do przemysłu meblarskiego.
ciekawy pomysł na biznes
jeśli chodzi o miejsce, gdzie na pewno kupisz dobrej jakości elementy, niezbędne by taki mebel stworzyć to zerknij sobie na stronę GTV. sam robiłam tam zakupy jakiś miesiąc temu ( chodziło o gotowe systemy szuflad do kuchni). Plus za miłą i sprawną obsługę i dobre ceny.
Teraz rynek jest bardzo rozwinięty, myślę, że na początek byłoby ciężko wbić się w tę branżę. Musiałbyś mieć duże znajomości i umieć pozyskać klienta. Teraz większość osób woli pojechac do Ikea i kupić meble.
menuet pisze:Zastanawiam się od jakiegoś czasu nad produkcją mebli. To może być bardzo dochodowy biznes , ale potrzebnych jest do tego wiele elementów. Wstępnie udało mi się znaleźć firmę, która w swojej ofercie ma elementy do mebli. Ktoś z was zajmuje się czymś takim ?
Jak będziesz chciał to robić na większą skalę to koniecznie pomyśl o krążnikach, przydają się, szczególnie jak masz na produkcji przenośniki taśmowe. Ja zajmuje się także produkcją, ale nie mebli i postawiłem na takie krążniki tarczowe. Ich głównym zadaniem jest podtrzymywanie i oczyszczanie linii produkcyjnej z pozostałości przenoszonego materiału. Świetna sprawa!
-
Marek.Rozacki
- Aktywny

Co do klejów montażowych to oczywiście nie polecam używać tych najtańszych – źle to się przeważnie kończy. Lepiej dołożyć i kupić coś sprawdzonego, np. klej HTF marcopol.pl/katalog/chemia-budowlana/klej-htf/1/cat_5 – używam go przy różnych pracach montażowych i jeszcze mnie nie zawiódł. Duża siła klejenia wstępnego, (nie trzeba stosować podpierania), jest doskonale przyczepny i można malować po utwardzeniu.
Jeżeli produkcja mebli to warto rozejrzeć się za dobra firmą, która oferuję sprzedaż takich panek, które najdają się do zrobienia z nich materacy. Polecam skontaktować się z firmą „JAG” z miejscowości Lisków koło Kalisza.
-
Przemek.Strog7
- Aktywny

Jeżeli produkcja mebli to trzeba podjąć współpracę z dobra firmą, która oferuję sprzedaż opakowań meblarskich. Ja polecam nawiązać współpracę firmę Bielpak w Biskupcu Pomorskim.
Ja jeszcze mam dobry namiar na firmę, która zajmuję się sprzedaż pianek pod materace meblowe i jest to firma „JAG” z Liskowa k. Kalisza. Polecam bo sprzedają bardzo dobre pianki.
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Re: A może produkcja mebli
Moim zdaniem jest to bardzo dobry pomysł. Sam od niedawna zajmuję się produkcją mebli na wymiar. Szlifierkę krawędziową, polerkę płyt MDF oraz regały lakiernicze zamówiłem od firmy maszyny-styl24.pl. Są wykonane bardzo starannie i gwarantują bezawaryjną pracę.
-
Bartłomiej26
- Aktywny

- Kontakt:
Niezależnie od rodzaju produkcji bez maszyn nie osiągnie się maksymalnego wyniku finansowego.
Czas na zmiany!
Taka firma produkcyjna to bardzo fajny pomysł, jednakże uważam że nie jest to łatwy biznes. Przede wszystkim jestem bardzo wiele księgowości z którą czasami można się pogubić. Moja sobie ułatwić z księgowością poprzez oprogramowanie https://wfirma.pl/ksiegowosc , które ma funkcję takie jak zarządzanie sprzedażą, zarządzanie magazynem, środkami stałymi wyposażeniem jak i wiele więcej rzeczy przydatnych w prowadzeniu księgowości w biznesie. Cena program jest bardzo niska jak na tak bardzo rozbudowane programowanie księgowe.
Jak myślicie o produkcji mebli to ja doradzę wam dobre miejsce, gdzie kupicie świetnej jakości okucia i akcesoria do produkcji mebli - np. rolki, nóżki meblowe, ramy łóżek czy zagłówki. Taki sprawdzony sklep w tym względzie to ALEX alex-okucia.pasaz24.pl w województwie wielkopolskim. Mają super zaopatrzenie, dobre ceny, my regularnie u nich się zaopatrujemy i jesteśmy zadowoleni z wyboru.