Choinki sztuczne
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
monikabert90
- Aktywny

Re: Choinki sztuczne
My już od wielu lat korzystamy z takiej choinki sztucznej, z żywą zawsze było zbyt wiele bałaganu. jeśli chodzi o ozdoby na choinkę, to zdecydowanie dominują u nas bombki szklne, ponieważ właśnie takie najbardziej się nam podobają
A Wy na jakie dekoracje drzewka stawiacie?
Coś takiego - https://www.empik.com/choinka-sztuczna-sosna-gorska-bajkowa-160-cm,p1218453228,dom-i-ogrod-p Ale to nam pasuje taki styl choinkowy, a wiadomo, że każdemu może pasować coś innego. Moja siostra woli takie typowo zielone. Ludzie też dopasowują to do stylu wnętrza.
Nie kupuję sztucznych choinek. Dla mnie wyglądają nieładnie, nie mają takiej magii w sobie, brakuje im tego charakterystycznego zapachu, który kocham
Dlatego naturalne drzewka typu świerk czy jodła kupuję u plantatora choinki.pl. Oferują też drzewka doniczkowe, stojaki na choinki, wiązanki z gałęzi do dekoracji. Bardzo polecam!
A ja mam od zawsze choinkę sztuczną i w tym roku ją wymieniłam na przepiękny dziki świerk i kupiłam ją w firmie VIRPOL. Teraz można kupić poza sezonem coś ładnego wiec warto tam zajrzeć.
Do tej pory co roku mieliśmy choinkę żywą, ale teraz już nie mieszkam z rodziną tylko sam więc wydaje mi się, że sztuczna choinka na pniu będzie najlepszym rozwiązaniem. Głównie dlatego, że nie mam ochoty co chwilę odkurzać igieł, które wypadają z żywej choinki. Po co sobie dokładać roboty jak na święta powinno się odpoczywać 
-
marekmitan
- Aktywny

U mnie ze względu na dzieci to jest żywa choinka. Więcej zabawy uważam, klimatu. Sprawdza się podejście, a fajne drzewka mają lasik-shop.pl. Jak chcesz to od razu z dekoracjami. Dla nich to podobno priorytet, żeby klient przed świętami zbyt długo nie czekał, ale i tak zalecam trochę szybciej zakupy zrobić.
Mnie żona namówiła w tym roku na taką choinkę 
Powinna przyjść jutro , sam jestem ciekaw jak będzie wyglądała po ozdobieniu. Na stronie też są śliczne bombki choinkowe, pewnie też zamówimy.

Powinna przyjść jutro , sam jestem ciekaw jak będzie wyglądała po ozdobieniu. Na stronie też są śliczne bombki choinkowe, pewnie też zamówimy.
Choinki sztuczne tez mogą mieć swój urok i wyglądać jak prawdziwe ale trzeba wiedzieć gdzie takie choinki kupić. Ja już swoją zamówiłem i w firmie Virpol. Wybrałem razem z żoną ten mode Świerk Conica l i moim zdaniem jest najpiękniejszy i najbardziej naturalny.
Ja od lat kupuje żywe. Pewnego razu posadziłem jedną na działce i takie monstrum wyrosło, że hoho
Prawda, że sprzątanie jest uciążliwe ale czy raz w roku nie warto się poświecić dla klimatycznych świąt?
-
Kasprowicz
- Aktywny

Ja miałem okazję korzystać z oferty szkółki z Podkarpacia n(olx.pl/oferta/choinki-bozonarodzeniowe-swierk-plantacja-choinka-swierk-CID628-IDGIinb.html) w zeszłym roku i byłem bardzo zadowolony z proponowanych świerków. Pewnie i w tym roku będę chciał iść w tym kierunku, bo jednak co sprawdzony dostawca to jednak sprawdzony i nie muszę się obawiać, że dostane marne choinki i będę musiał schodzić z ceny, żeby się ich pozbyć.
- Złotowłosa
- Superużytkownik

Sztuczne choinki mogą wygladać jak prawdziwe. Chodzi tutaj szczególnie o choinki na pniu, jak tutaj:

Sama zdecydowałam sie właśnie na choinkę sztuczną, nie chcialam choinki zywej. W swoim domu rodzinnym wiecznie była zywa choinka, stała jednak krótko bo zaczynało sie z niej szybko sypac. Fakt, ładnie pachniala ale nie widziałam w niej żadnych innych zalet niż tylko ten zapach.
Od zeszłego roku mam choinkę sztuczną, która stoi u mnie do początków lutego

Sama zdecydowałam sie właśnie na choinkę sztuczną, nie chcialam choinki zywej. W swoim domu rodzinnym wiecznie była zywa choinka, stała jednak krótko bo zaczynało sie z niej szybko sypac. Fakt, ładnie pachniala ale nie widziałam w niej żadnych innych zalet niż tylko ten zapach.
Od zeszłego roku mam choinkę sztuczną, która stoi u mnie do początków lutego
Ostatnio zmieniony 15 lis 2020, 10:52 przez Złotowłosa, łącznie zmieniany 1 raz.
Tu trzeba zwrócić uwagę na to ze te tańsze nie wyglądają tak jak na zdjęciach niestety ;/ ale droższe może już trafić naprawdę ładne i gęste, takie które przypominają prawdziwą. Jedynym minusem jest niestety brak zapachu prawdziwego drzewka.
Kochani, czemu sztuczne? To te żywe dają poczuć ten cudowny klimat świąt!
Żywa choinka ma piękny, rozchodzący się po całym domu aromat. Co więcej, żywe choinki wydzielają zdrowe olejki eteryczne. Na przykład te z jodły, skutecznie niwelują wirusy i oczyszczają drogi oddechowe
Bardzo duży wybór choinek, o różnej wielkości znajdziemy w sklepie internetowym Podkarpackiesady.pl. Nie ma się co zastanawiać - żywa choinka jest po prostu PIĘKNA! <3
-
Kazikdobry
- Aktywny

Choinki sztuczne są bardzo fajne.

Jeżeli szukacie sprawdzonego sklepu z sztucznymi choinkami, to polecam Wam sprawdzić stronę, na której znajdziecie ofertę firmy Decorland - choinki PE producent. Wszystkie informacje o ich ofercie oraz kontakt do nich znajdziecie na stronie.