Najlepsze okna na rynku
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Re: Najlepsze okna na rynku
Skoro już mowa o dobrej klasy i jakości wykonania oknach, to polecam zerknąć także do nas, stolarka budowlana to właśnie nasza specjalizacja i chętnie doradzimy 
Na rynku jest tak duży wybór, że ciężko z marszu wybrać te najlepsze. Wszystko zależy zarówno od oczekiwań, preferencji, jak i budżetu. Osobiście mimo wszystkich zniechęcających komentarzy wybrałem okna drewniane. Wcześniej miałem PCV i szczerze mówiąc, nie zauważyłem różnicy w kwestii szczelności. Jeżeli chodzi o producenta to u mnie jest Drutex. Znajomy mi podpowiedział i jestem wdzięczny.
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Przejrzyj także ofertę firmy oknabft.pl. Ja wybrałem okna z serii BF 500. Gwarantują duże bezpieczeństwo, dobrą izolację cieplną i akustyczną oraz modny design. Na pewno będziesz z nich też zadowolony.
Moim zdaniem najpopularniejsze są jednak okna z PVC, bo są praktyczne i proste w utrzymaniu. Najsolidniejsze z nich powstają na profilach Schuco, mają odpowiednio zwymiarowane wzmocnienia i dobrej jakości okucia, a to czyni okno praktycznie bezawaryjnym. Sprawdziły się w wielu realizacjach, zarówno w budynkach jednorodzinnych, jak i blokach, gdzie są często intensywniej eksploatowane. W Warszawie zamawialiśmy je w MarkBudzie z Łomianek, mają bardzo dobre standardy produkcji i zawsze dostarczają na czas produkt zgodny ze specyfikacją.
Wiadomo, że każdy może mieć inne opinie, bo każdy współpracował z inną firmą, ale jeśli chodzi o mnie to firma Drutex posiada świetne okna. I trwałość i jakość. Nic z biegiem lat się nie psują. Z tego, co słyszałem mają też fajna gwarancję, ale to już trzeba sobie sprawdzić.
-
agnieszkasroka
- Początkujący

Iglo Light Drutex, praktyczne plastiki o dobrych parametrach.
dzięki za porady bo mam mętlik już
Re: najlepsze okna na rynku
Wg naszej oceny najważniejszy jest odpowiedni montaż. Jakość wykonania okien to bardzo często ocena indywidualna.pokoe pisze:Ważne są wysokiej jakości okna, ale równie ważny jest dobry montaż. Może ktoś będzie chciał skorzystać z listy polecanych wykonawców na http://poid.eu/dobrymontaz . Polecam ten spis.
Wiele jednak zależy od tego, kto takie okna produkuje i jaką mają specyfikację. Zamawianie okien z najniższej półki nigdy nie jest najlepszym wyjściem. Druga strona medalu to oczywiście dobry montaż. Musi on być zapewniony aby zapewnić komfort użytkowania okien
Ja mieszkam w bloku nie tak dawno oddanym do użytku i z tego co widziałem u dewelopera w dokumentacji, gdy kupowałem mieszkania to okna były przygotowane przez firmę Vitopolska. Dopiero zacząłem tam mieszkać, ale ogólnie póki co problemów z oknami nie mam. We wszystkich pomieszczaniach okna PCV.
Polecono mi firmę Domega. Jestem bardzo zadowolony ze współpracy z nimi. Przyjechali w umówionym terminie. Montaż trwał krótko, czysto i sprawnie.
Uważam, że biorąc pod uwagę obecny rozwój technologii budowlanych oraz rosnących wymogów dotyczących energooszczędności warto zainwestować w solidne rozwiązania systemowe. Czas kupowania najtańszych okien już odszedł w przeszłość. Poza tym koszty termomodernizacji domu są za wysokie, by wyrzucać pieniądze w błoto. Lepiej potraktować tą inwestycję długoterminowo. Mogę polecić firmę Kapica, która już bardzo długo funkcjonuje na rynku i produkuje dobrej jakości okna i drzwi na uznanych na całym świecie systemach Schuco.