JAK SIE Z NIMI ROZLICZYC ????????????????????

Wybór wykonawcy często decyduje o tym, czy budowa lub remont domu będzie miłym wspomnieniem, czy trudnym przeżyciem, a dom - wymarzonym miejscem do mieszkania czy katalogiem błędów. Jak wybrać dobrego, rzetelnego wykonawcę? Tu możesz polecić sprawdzone ekipy i poznać opinie o wykonawcach, których zamierzasz zatrudnić.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

wsciekla

JAK SIE Z NIMI ROZLICZYC ????????????????????

Post autor: wsciekla »

Witam
mieli mi przywiezc wiezbe na dach pod koniec sierpnia, dzis mamy polowe wrzesnia.
na dzis bylam umowiona z ekipa na robote dachu, ale okazalo sie,ze drzewa nie ma nadal, mimo,ze wczoraj dzwonilam i stanowczo mowilam,ze ma byc na godz.7.00 rano.Pani ze stoickim spokojem powiedziala,ze beda dzis o 12.00.do ekipy zadzwonila wczoraj wieczorem, wiec tez nie przyjechali na 7.00. Tylko nas nikt nie powiadomil,maz tkwil od rana na budowie i czekal na nich.wplacilam zaliczke 2.000. reszte mialam dac kierowcy.
JJESTEM CHOLERNIE WSCIEKLA !!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość

Post autor: Gość »

kto to taki napisz uprzedz aby inni sie nie nadziali !!

T. Brzęczkowski

Post autor: T. Brzęczkowski »

Po rozładowaniu daj kierowcy zamiast kasy kartkę z rozliczeniem, za stracony czas własny i opłacenie postoju następnej ekipy.

wsciekla

Tartak na Slasku - Imielin.

wsciekla

najgorsze jest to,ze oni sie znaja, on mi ich polecil,ze od nich bierze drzewo.
wiec jak nie umiala sie wywiazac z terminu, dzwonila do nich,i wiedziala,ze spokojnie moze obslugiwac inne budowy,bo oni i tak maja inna robote jeszcze.
wczoraj ich tez powiadomila,ze maja na 7.00 nie przyjezdzac,bo nie bedzie drzewa.
tylko nas nikt nie powiadomil.

wsciekla

Powiedzci mi kochani, czy jest szansa zamieszkania w tym domu do grudnia????
teraz robia nam dach /maja robic/ potem mam juz ekipe do pradu, c.o., czy naprawde nie mozna mieszkac w takim nowym domu??????
nie bedzie nas stac na placenie czynszu za mieszkanie i raty kredytowej w banku, dlatego chcemy stamtad uciekac.
kazdy przestoj czasowy spowodowany przez ekipy to przesuwanie koncowego etapu.
a oni maja wiecznie czas.
jeszcze jedno pytanie.... czy slyszeliscie o tym,ze w umowach zawieranych przez budujacych jest punkt o tym,ze ekipy maja po sobie sprzatac /nie zostawiac zadnych smieci,opakowan, itd...../ moi znajomi sie budowali,ale nie slyszalam o czyms takim ?

Gość

śmieci

Post autor: Gość »

to wszystko zależy od dogadania się i czym są te śmieci bo jeśli są to pozostałości po materiałach budowlanych które załatwia zleceniodawca to wybacz ale to są twoje śmieci wykonawca daje tylko swoją wiedze i robocizne[/b]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy o wykonawcach”