Praca za granicą
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Praca za granicą
Dobra agencja pracy z której brat jakiś czas temu korzystał to getjob.com.pl/ Wyjechał z nimi do Holandii do pracy przy kwiatach, w szklarni i zarobił naprawdę bardzo dobrze. Zdecydowanie, porównując zarobki, nadal sie takie wyjazdy Polakom opłacają.
Według mnie można o wiele więcej zarobić niż w PL. Ja pracuję w Niemczech już od 3 lat razem z mężem. Mąż czytał dużo o agencjach pracy przed wyjazdem i znaleźliśmy przez opinie agencję Humanus, więc zdecydowaliśmy się na kontakt z agencją, a w końcu wyjazd. Opłaciło się.l To już 3 rok. 
W Polsce tez mozna dostac dobrą pracę. Pierwszym krokiem jest na pewno dobrze zrobione cv. Ja skorzystalem z kreatora szybkie CV
-
Bartłomiej26
- Aktywny

- Kontakt:
Jeśli ktoś szuka pracy jako opiekunka do osób starszych w Niemczech to polecam sprawdzić stronę privatecare24.pl znajdziecie tam wiele ofert pracy w całych Niemczech i przydatnych wskazówek.
Czas na zmiany!
Ja bym jednak wolał pracować w kraju.
Ja zastanawiam się właśnie nad tym czy nie zacząc pracy w Niemczech jako opiekun osób starszych. Z tego co się orientowałem to ta agencja carework organizuje bardzo dobrze takiw wyjazdy, więc może dobrze byłoby spróbować? jak uważacie?
Ja bym polecała pracę w ogrodnictwie w Holandii są agencje które się w tym specjalizują więc nie zostaniesz oszukany. Polecam się zapoznać z ich ofertami jeśli chcesz mieć wszystko legalnie na dobrych stawkach.
Nie wiem czy wiecie, ale często możecie starać się o zwrot nadpłaconego podatku. Ja właśnie poszukałam firmy, która byłaby w stanie o moje pieniądze zawalczyć. Języka super nie znam, szczególnie tego w oficjalnych dokumentach.
Re: praca za granicą
Psychomedic. Wiem, że oni oferują videokonsultacje. Zapisać się można również online. To wygodne nie tylko w przypadku osób pracujących za granicą, ale także np. zapracowanych tu w kraju. Sporo osób korzysta z takiej formy terapii, bo daje ona sporą niezależność.budowa876 pisze:Za granicą można też nabawić się różnych chorób związanych z psychiką, jeśli ktoś sobie nie radzi. Warto więc pomyśleć o wizycie u specjalisty, jeśli tylko mamy z czymś jakieś problemy. Warto rozmawiać z psychologami z Polski i jest to możliwe poprzez wideokonsultację, którą zaoferuje Ci klinika
Generalnie to mi sie wydaje, że najlepiej pojechać z jakaś firmą. Ja od kilku lat współpracuję z Iwo-Bau i kilka razy byłem w Niemczech na robocie. Fajne pieniądze można wyciągnąć. A i warunki całkiem spoko.
-
adam_krakow
- Aktywny

Może poszukaj cos w Polsce, ale zmien np cv. Dobre CV jest podstawą w dzisiejszych czasach. Sam sobie stworzyłem takie czytelne cv na stronie szybkiecv.pl.
Od jakiegoś czas pracuję w Anglii jako barman i jestem bardzo zadowolony z pracy oraz zarobków. Jezeli szukacie pracy za granicą to z czystym sumieniem polecam Wam Gastamo praca w Niemczech, poniewaz sam skorzystałem z ich oferty.
-
KFE_HOLDING
- Początkujący

Witam,
pracuje w Zespole, który pomaga firmom budowlanym w dopięciu formalności w temacie delegowania pracowników za granicę.
Jeśli potrzebujecie pomocy w uzyskaniu pozwoleń, dokumentów, rejestracji firmy czy pracowników w konkretnych urzędach na terenie Belgii, Francji, Luksemburgu czy Niemiec- zapraszam do kontaktu.
pracuje w Zespole, który pomaga firmom budowlanym w dopięciu formalności w temacie delegowania pracowników za granicę.
Jeśli potrzebujecie pomocy w uzyskaniu pozwoleń, dokumentów, rejestracji firmy czy pracowników w konkretnych urzędach na terenie Belgii, Francji, Luksemburgu czy Niemiec- zapraszam do kontaktu.
ja już kiedyś byłam jedną nogą za granicą ale można powiedzieć że spanikowałam bo przerażała mnie myśl, że jadę do obcego kraju, obcych ludzi i będę z dala od rodziny.
Jeśli chodzi o pracę za granicą, to mogę polecić firmę pośredniczącą w takich wyjazdach- PerMont. Mnie udało się zarobić naprawdę spoko kasę, a poza tym zdziwilem sie że tego typu firmy mogą okazac się tak fajne