Sprzęty kuchenne Bosch czy Samsung (lub inne)
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
conrado202
- Początkujący

Sprzęty kuchenne Bosch czy Samsung (lub inne)
Witam wszystkich użytkowników forum.
Jestem na etapie poszukiwania wyposażenia do nowego mieszkania do kuchni. Poszukuję już od jakiegoś czasu rzetelnej opinii o sprzetach Bosch I Samsung, które najlepiej zostałyby egzamin w kuchni na dłuższy okres czasu.
Dodam, że interesują mnie piekarnik i mikrofalówka pod zabudowę na wysokości wzroku, zmywarka do zabudowy, płyta indukcyjna oraz lodówka (lodówka wolnostojąca z czarnym szklanym frontem).
Szerokość każdego z urządzeń - 60 cm.
Skłaniam się ku rozwiązaniu kupna wszystkich sprzętów jednej firmy (np Bosch), lecz lodówka jest tu wyjatkiem- może być Samsung.
Proszę o poradę i opinie użytkowników. Chyba że ktoś ma do polecenia sprzęty innej firmy które również zdają egzamin.
Pozdrawiam!
Jestem na etapie poszukiwania wyposażenia do nowego mieszkania do kuchni. Poszukuję już od jakiegoś czasu rzetelnej opinii o sprzetach Bosch I Samsung, które najlepiej zostałyby egzamin w kuchni na dłuższy okres czasu.
Dodam, że interesują mnie piekarnik i mikrofalówka pod zabudowę na wysokości wzroku, zmywarka do zabudowy, płyta indukcyjna oraz lodówka (lodówka wolnostojąca z czarnym szklanym frontem).
Skłaniam się ku rozwiązaniu kupna wszystkich sprzętów jednej firmy (np Bosch), lecz lodówka jest tu wyjatkiem- może być Samsung.
Proszę o poradę i opinie użytkowników. Chyba że ktoś ma do polecenia sprzęty innej firmy które również zdają egzamin.
Pozdrawiam!
Re: Sprzęty kuchenne Bosch czy Samsung (lub inne)
Bardziej lubię Boscha. Mam pralkę, a robot kuchenny to marki
Sprzęty zarówno Bosha jak również Samsunga są naprawdę super dobrej jakości. Mam w mieszkaniu zarówno jedną jak i drugą markę i jestem zadowolona. Jeden sprzęt ze względów oszczędnościowych kupilismy firmy candy (pralkę) i w sumie też jest spoko, ale nie wiem czy bym poleciła, bo czasami coś dzieję się z wyświetlaczem i trzeba odłączyć pralkę od zasilnia i problem ustaje.
-
aleksandra1977
- Zainteresowany

My duże sprzęty kuchenne już mamy ogarnięte, ale zostały nam jeszcze mniejsze akcesoria jak naczynia czy akcesoria do przechowywania i pieczenia. Znajoma podesłała mi w związku z tym ciekawą stronkę - gdzie można znaleźć wszystko co w kuchni musi się przydać na co dzień. Akcesoria są solidne, więc nie trzeba się obawiać, że zniszczą się po krótkim czasie użytkowania.
-
kamiskamil
- Początkujący

Samsung ma naprawdę dobrą jakość. Polecam
Moim skromnym zdaniem należy przede wszystkim patrzeć na specyfikację urządzeń, a nie koniecznie na markę, bo nie jest tak, że jedna marka mam wszystkie urządzenia dobre. Ja się ostatnio bardzo przekonałem do firmy, która weszłą niedawno na polski rynek - Cecotec. Robią naprawdę porządne urządzenia AGD i to w bardzo przyzwoitych cenach. Dlatego lepiej zainwestować w ich, np. sprzęt sprzątający, który jest tańszy od, np. słynnych IRobot'ów, bo specyfkacją wcale nie odbiega. Ja mam robota sprzątającego właśnie Cecotec Conga 1490 Impulse i jestem mega zadowolony. Aplikację mam do niego i elegancko sprząta. Kupiłem go w dobrej cenie i nawet z darmową przesyłką, bo w al.to mają teraz promocję na różne sprzęty Cecotec.
Przymierzam się też do kupna ekspresu, ale jeszcze się zastanawiam który wziąć.
Przymierzam się też do kupna ekspresu, ale jeszcze się zastanawiam który wziąć.
conrado202 pisze:Witam wszystkich użytkowników forum.
Pozdrawiam!
patrz na wydłużoną gwarancję produktu minimum 5 lat wtedy sprzęt jest raczej pewny
[quote="conrado202"]Witam wszystkich użytkowników forum.
Pozdrawiam![/quote]
Co do sprzętu Bosch pod zabudowę jest to dobry wybór, ewentualnie płyte i piekarnik polecałbym Electroluxa a odnosząc się do lodówki to odpuścił bym sobie Samsunga a wybrał nową linie lodówek marki LG, które są aktualnie najcichsze i posiadają jako jedyny chyba producent, składana półkę na duże garczki oraz komore świeżości z podziałem na temperatury chłodzenia od -2 - +2.
Lodówka LG GBF72PZDZN
albo fajna grafitowa którą osobiście kupiłem
Lodówka LG GBB72MCUFN
Pozdrawiam![/quote]
Co do sprzętu Bosch pod zabudowę jest to dobry wybór, ewentualnie płyte i piekarnik polecałbym Electroluxa a odnosząc się do lodówki to odpuścił bym sobie Samsunga a wybrał nową linie lodówek marki LG, które są aktualnie najcichsze i posiadają jako jedyny chyba producent, składana półkę na duże garczki oraz komore świeżości z podziałem na temperatury chłodzenia od -2 - +2.
Lodówka LG GBF72PZDZN
albo fajna grafitowa którą osobiście kupiłem
Lodówka LG GBB72MCUFN
Mam dużo sprzętów Electroluxa i przekonała mnie do siebie najbardziej właśnie ta marka. Powoli robiąc porządki i remonty wymieniam sprzęty na ich i przyznam, że nie mam co narzekać. Nowoczesne, mega funkcjonalne i trwałe.
A jakie gadżety do kuchni polecicie i jakie faktycznie się Wam przydały?
Sprzęty kuchenne, które mam, używam i są dla mnie niezbędne:
Robot kuchenny z blenderem – idealny, kiedy trzeba coś posiekać albo zmiksować.
Maszynka do mielenia mięsa – świetna, gdy chcę zrobić domowy farsz.
Waflownica – robię sobie czasem domowe wafle, bo czemu nie!
Ekspres do kawy – bez niego dzień się nie zaczyna.
Rękaw do dekorowania ciast – super pomocny, kiedy robię wypieki.
Moździerz – idealny do rozbijania przypraw, które są w całości.
Robot kuchenny z blenderem – idealny, kiedy trzeba coś posiekać albo zmiksować.
Maszynka do mielenia mięsa – świetna, gdy chcę zrobić domowy farsz.
Waflownica – robię sobie czasem domowe wafle, bo czemu nie!
Ekspres do kawy – bez niego dzień się nie zaczyna.
Rękaw do dekorowania ciast – super pomocny, kiedy robię wypieki.
Moździerz – idealny do rozbijania przypraw, które są w całości.