Piekarnik elektryczny i płyta indukcyjna 400V
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
DruhAndruh
- Początkujący

Piekarnik elektryczny i płyta indukcyjna 400V
Witam. Postanowiłem wymienić kuchenkę. Koszt całego zestawu musi zamykać się na 2000zł. Potrzebuję płyty indukcyjnej 400V, bo wyczytałem, że takie są najbardziej wydajne (będę musiał zatrudnić elektryka żeby mi to podłączył, bo nie mam ów trójfazy - pytanie: czy to takie łatwe? Mieszkam w piętrowym bloku) oraz zwykły piekarnik elektryczny bez zbędnych bajerów. Szerokość obu rzeczy nie ma znaczenia, natomiast głębokość(długość) musiałaby być w granicach tych 62cm. Proszę o pomoc w wyborze, bo pierwszy raz takie rzeczy kupuję, naczytałem się, ale i tak boję się sam czegokolwiek szukać.
-
DruhAndruh
- Początkujący

Re: Piekarnik elektryczny i płyta indukcyjna 400V
A może jednak na 230V o ile to w ogóle się opłaca.
-
dariawaria
- Aktywny

ja wole kuchnie wolnostojące z płyta gazową, koszta są mniejsze a i naczyń nie trzeba wymieniać ale to jedynie moje zdanie, wiem, że indukcja ma swoje plusy 
-
DruhAndruh
- Początkujący

Ok, doszedłem do wniosku, że to mi się jednak nie opłaca i zdecyduję się na gazową. Co z tego mogę wybrać?
https://allegro.pl/kategoria/agd-wolnos ... aty-zero=1
Filtry muszą zostać, więc wybór mam okrojony. Kuchenka gazowa, piekarnik elektryczny i raty zero.
https://allegro.pl/kategoria/agd-wolnos ... aty-zero=1
Filtry muszą zostać, więc wybór mam okrojony. Kuchenka gazowa, piekarnik elektryczny i raty zero.
Patrzyłeś na piekarniki/płyty Electroluxa? mają dużo fajnych funkcji, cena adekwatna do jakości. Ja teraz planuje zakup piekarnika i skusiłam się na ich model z serii 900 PRO SteamPro z funkcją gotowania na parze.
No to zobacz sobie jeszcze propozycje od Piekarniki Parowe ponieważ posiadają w ofercie nie tylko piekarniki parowe, ale również płyty indukcyjne i my kupiliśmy u nich wersję AEG IKE74471IB która naprawdę daje radę pod względem jakości grzania i też do tej pory jeszcze żadna awaria się nie pojawiła.
Wiekszosc plyt indukcyjnych moze tez byc podlaczona na 1 faze - jest to odpowiednio pokazane w instrukcji obslugi - ale jesli w ogole sie nie znasz na elektryce to faktycznie wezwij fachowca
W przypadku starej instalacji elektrycznej lepszym rozwiązaniem będzie płyta gazowa bez płomieni wyglądająca jak indukcja. Rożne jej rodzaje znajdziesz w Solgaz u naszego polskiego producenta, który dba o jakość swego sprzętu dobry design i funkcjonalność.
Niestety to prawda.. u nas nie było innego wyboru i musieliśmy zamontować takie rozwiązanieLena80 pisze:W przypadku starej instalacji elektrycznej lepszym rozwiązaniem będzie płyta gazowa bez płomieni wyglądająca jak indukcja. Rożne jej rodzaje znajdziesz w Solgaz u naszego polskiego producenta, który dba o jakość swego sprzętu dobry design i funkcjonalność.