Jak niedrogo urządzić łazienkę?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
lideropinii
- Superużytkownik

Re: Jak niedrogo urządzić łazienkę?
Pytanie czy ważniejsze jest niedrogo, czy ładnie, estetycznie, fukkcjonalnie, solidnie.
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Można mieć ładnie, funkcjonalnie, solidnie ale to na pewno więcej kosztuje a le w sumie remontów nie robi się co roku 
-
e-Rzecznik Śnieżka
- Superużytkownik

- Kontakt:
Jednym z droższych elementów wykończenia łazienki jest ceramika ścienna i jej ułożenie. Ograniczenie do minimum (podłoga, okolice wanny i umywalki, kabina prysznicowa) okładzin ściennych i zastąpienie ich farbą np. Kuchnia – Łazienka Śnieżki (która zabezpiecza przed wilgocią oraz rozwojem drobnoustrojów), spowoduje znaczne obniżenie kosztów
-
Patrycja267
- Aktywny

A co sądzicie o malowaniu płytek w łazience? Tandeta czy fajny sposób na odnowienie?
-
e-Rzecznik_Magnat
- Superużytkownik

Fajny sposób na odświeżenie starej aranżacji bez konieczności robienia ‘wielkiego’ remontu
Trzeba korzystać z promocji jak są
Ale u nas to koszt nie był duży bo i łazienka nie jest wielka, w każdym razie nam udało się całą łazienke urządzić w sklepei bokaro, płytki , kabina, kolory jasne , na podłodze płytki imitujące drewno i na jednaj ścianeie też. Super wszystko wyszło.
Po prostu taniej w mojej opinii oznacza też to, że po prostu nie będzie problemu potem np. z remontami. Tu polecałbym po prostu kupować dobrej klasy płytki, armaturę. Mogę wam polcić fajny i solidny salon sprzedaży Cristopol. Tam mają fajne kolekcje płytek krajowych i importowanych
-
MariuszMarcz
- Zainteresowany

Może być ciężko niedrogo a fajnie urządzić łazienkę. Choć no zdecydowanie polecam prysznic no i szafki podwieszane są teraz modniejsze
-
lideropinii
- Superużytkownik

Zależy co to znaczy niedrogo. To tak jak z podłogą w salonie na przykład, mając do wyboru podłogę drewnianą niedrogim rozwiązaniem będzie panel, a czy może wyglądać ładnie salon z panelami? No pewnie.
Niska cena i dobra jakość wcale nie muszą się wykluczać! Jeżeli chcesz zainwestować w produkty, którymi będziesz cieszyć się latami a nie będą kosztować fortuny, to zapoznaj się koniecznie z ofertą krakowskiej firmy KFA. Bardzo dbają o to, żeby wszystkie produkty były wykonane porządnie i wytrzymywały próbę czasu. Sam korzystałem i jestem naprawdę zadowolony.
-
lideropinii
- Superużytkownik

Oczywiście, że nie muszą się wykluczać, ale pewnych rzeczy nie przeskoczymy, zawsze z założenia droższa podłoga drewniana będzie lepszym jakościowo wyborem niż najdroższy panel.
Jakieś pół roku temu remontowaliśmy i urządzaliśmy łazienkę. Wszystkie grubsze produkty kupiliśmy w sklepie Łazienka360. Miła Pani zadzwoniła po kilku dniach z pytaniem czy wszystko z zamówieniem jest ok. Mają też tam produkty w naprawdę spoko cenach, więc nie wydaliśmy majątku.
-
monikabert90
- Aktywny

Ja ostatnio sporo pomysłów na to jak zaaranżować łazienkę widziałam na przykład na blogu http://www.historian.pl/. Myślę, że przed remontem warto sobie właśnie poprzeglądać tego typu strony 
-
Jendrula469
- Zainteresowany

Wygładzić i pomalować farbą do łazienek np. Magnatem. Będzie prosto, estetycznie i trwale. Farba skutecznie radzi sobie z wilgocią, wodą, zabrudzeniami
-
lideropinii
- Superużytkownik

To zależy czy mamy wykończenie od stanu developerskiego, czy chcemy po prostu zrobić mały remont.