położyłem płytki klinkierowe King Klinker, a jako zabezpieczenie, zastosowałem płyty szklane właśnie w tych najbardziej narażonych na zniszczenia miejscach
Cegła nad blatem w kuchni?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
TomekŚmialek
- Zainteresowany

Re: Cegła nad blatem w kuchni?
jakby ktoś był zainteresowany, to zrobiłem sobie taką wariację jak na zdjęciu powyżej:
położyłem płytki klinkierowe King Klinker, a jako zabezpieczenie, zastosowałem płyty szklane właśnie w tych najbardziej narażonych na zniszczenia miejscach
-
KalinaKarolina
- Początkujący

ja mam podobne rozwiązanie, z tym, że mam płytki z Roben. Tez zastosowałam płyty szklane, żeby nie pryskało.
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Bardzo dobry pomysł.
-
e-Rzecznik Śnieżka
- Superużytkownik

- Kontakt:
Bardzo fajny pomysł, nada wnętrzu nastrój, trzeba jednak dobrze zaimpregnować cegłę lub pomalować ją farbą zabezpieczająca przed wnikaniem wilgoci. Np. Śnieżką Kuchnia-Łazienka
Moim zdaniem fajny pomysł, ja całą kuchnie kupiłam na wymiar .
-
e-Rzecznik_Magnat
- Superużytkownik

Cegła pasuje do kuchni rustykalnej, prowansalskiej, industrialnej, klasycznej. W każdej odsłonie może wyglądać nieco inaczej, ale ma w sobie coś ciepłego i swojskiego przez co wprowadza do wnętrza dobry, swobodny klimat. Dobrze zaimpregnowana sprawdza się nawet w tak trudnych do utrzymania czystości miejscach jak ekran kuchenny i ma tą zaletę, że nie widać na niej zachlapań (tak jak np. na ekranach szklanych).