Budowa hali produkcyjnej od podstaw
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Re: budowa hali produkcyjnej od podstaw
Wysokiej jakości wyroby ze stali nierdzewnej znajdziesz w ofercie firmy somet.com.pl. Zamówiłem stamtąd barierki oraz regały. Wykonane są bardzo starannie i w przystępnej cenie.
-
szymiszymi
- Zainteresowany

W europolit.pl można zakupić produkty wysokotemperaturowe. Płyty, taśmy, sznury, koszulki i inne rozwiązania. Właśnie warto zwracać szczególną uwagę na to, bo zabezpieczenia przed ogniem w zasadzie należą do najważniejszych
Jeśli chodzi o maszty oświetleniowe oraz systemy oświetlenia to polecam AK Serwis tu macie link do ich strony www akserwis.pl firma ma kompleksowa ofertę, bardzo dobre wyposażenie, oczywiście też oferuje doradztwo, o jest bardzo ważne
Współpracować można z firmą Stalkon. To doświadczona ekipa bez dwóch zdań. Przy takich zleceniach trzeba współpracować wyłącznie z takimi firmami, które mają kompleksową wiedzę, jak budować aby wszystko było tak, jak należy
Jak ja stawiałem taką halę to w pierwszej kolejności zadbałem o bezpieczeństwo. Odpowiednie systemy ppoż, alarmowe i oczywiście linie ostrzegawcze. Pomyśl o takim rozwiązaniu u siebie. Nie tylko pomogą w poruszaniu się po hali, ale i wskażą drogę w trakcie ewentualnej ewakuacji. U mnie takowe malowała firma linie.pl
Ostatnio zmieniony 24 lut 2020, 12:21 przez uuwjad, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Myślę, że równie ważna jest także posadzka. W hali będzie bardzo mocno eksploatowana więc musi być wykonana bardzo dobrze. Ja w tym zakresie korzystałem z usług firmy planbet.pl. Wykonali dla mnie posadzkę przemysłową ponad 2 lata temu i do dnia dzisiejszego wygląda jak nowa.
Witam. Ja z kolei mam pytanie - czy macie może jakieś dobre źródło do pozyskania bednarki ocynkowanej w dobrej cenie? Najlepiej hurtowej
Na razie znalazłem w internecie coś takiego BEDNARKA OCYNKOWANA I DRUT ODGROMOWY. Z góry będę wdzięczny za podesłanie jakiejś sprawdzonej hurtowni lub sklepu.
Kompleksowo, od projektu do wykonania hale stalowe stawia też firma Frisomat. Na ich stronie internetowej można znaleźć sporo informacji na temat ich oferty.
Decydując się na budowę hali warto zadbać o komfort pracy pracowników, dlatego warto zainwestować w wentylację, która zapewni pracownikom dobrej jakości powietrze. Pamiętajcie, że takie rozwiązanie wymaga regularnych przeglądów i czyszczenia, dlatego lepiej wcześniej sprawdzić jak to wygląda. Z pomocą może Wam przyjść następujący artykuł: wykresyfunkcji.pl/jak-czyscic-wentylacje-przemyslowe. Mi dużo wyjaśnił.
-
boleslawis
- Początkujący

Materiały to moim zdaniem podstawa jeżeli chodzi o takie budowy i warto wiedzieć gdzie kupić takie sprawdzone materiały jak pręty żebrowane mazowieckie, stal zbrojeniowa, kształtowniki i tym podobne. Polecam skontaktować się z tą firmą PAK STEEL.
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Możesz także sprawdzić ofertę firmy labotest.com.pl. Wykonują m.in. pomiary na stanowiskach pracy oraz pomiary hałasu i analizy akustyczne. Posiadają wieloletnie doświadczenie, wykwalifikowany personel oraz atrakcyjne warunki współpracy.
Już na starcie warto rozważyć inwestycje, które to zwrócą się nam z nawiązką w przyszłości. W moim przypadku był to robot przemysłowy od firmy Darsta. Wychodzę z założenia, że skoro technika idzie to przodu, to warto korzystać z jej dobrodziejstw. Zwłaszcza że przynoszę one sporo oszczędności.
-
lucaskruszyna
- Aktywny

Re: Budowa hali produkcyjnej od podstaw
U nas pod magazyn halę budowała firma Panel Sandwich z Grójca, to jest województwo mazowieckie, więc na miejscu. Ofertę masz na stronie firmy. Ta firma jest znana i często polecana w okolicach. Oferta roznosi się tak jakoś pocztą pantoflową i stąd właśnie wiem.
-
JoachimKon
- Aktywny

W kolejnym etapie, jeśli będziecie na etapie poszukiwań dobrej jakości sprzętu do magazynu typu wózki widłowe oraz podnośniki to koniecznie zwróćcie uwagę na ofertę firmy Lemarpol, która też będzie w stanie jednocześnie zająć się ich serwisowaniem, czy wynajmem długo i krótkoterminowym w razie większej ilości zleceń. My postawiliśmy na nich już ponad dwa lata temu i jak do tej pory nie zamierzamy nic zmieniać. Wieloletnie doświadczenie i pozytywne opinie też za nimi przemawiają 
-
maglo maglo
- Początkujący

Dla zbudowania hali magazynowej trzeba mieć
- Wózki widłowe lub
- Wózki ręczne paletowe
- Regały magazynowe paletowe lub przynajmniej
- Regały półkowe
- Wózki widłowe lub
- Wózki ręczne paletowe
- Regały magazynowe paletowe lub przynajmniej