Elektryczne szczoteczki do zębów
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Elektryczne szczoteczki do zębów
Ja też polecam elektryczną szczoteczkę do zębów, zdecydowanie lepiej czyści zęby niż zwykła szczoteczka. Mnie jeszcze mój dentysta z Centrum Stomatologicznego Curodental w Gdańsku - przekonał do kupienia irygatora do czyszczenia przestrzeni między zębowych. I to był strzał w dziesiątkę połączenie szczoteczki elektrycznej i irygatora. Zęby mi się znacznie mniej psują 
Ja jakoś wolę normalne szczoteczki.
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Ja także wolę zwyczajne.
Najlepsze są szczoteczki soniczne. Mam na myśli prawdziwe szczoteczki soniczne, które kosztują kilka stówek. To dopiero dba o ładne zębyRedakcja pisze:Elektryczne szczoteczki do zębów nie są rynkową nowością, ale ich producenci wciąż udoskonalają swoje produkty i dodają Elektryczne szczoteczki do zębów >>
w zeszłym roku miałam wstawiane nowe implanty zębów bielsko biała u polecanego dentysty . Jestem bardzo zadowolona, cena super a przede wszystkim zęby prezentują się idealnie
-
kajetan_rt
- Początkujący

Nie spodziewalem sie takiego tematu ale akurat tez mam rozterke - Czy ma ktos doswiadczenie w zmianie ze szczoteczki elektrycznej na soniczna? Czy warto? Dla mnie przeskok z manualnej na elektryczna byl juz spora roznica, czy warto isc krok dalej? Wydawac pare stowek?
-
teresa.oros
- Zainteresowany

Mi mój dentysta z gabinetu Wesoły Stomatologia powiedział że powinnam używać szczoteczki sonicznej bo miałam problem z kamieniem na zębach. Ściągnął go ale mówił że może się znów osadzać. Tylko widziałam że są dość drogie, no ale kupię, wolę mieć zdrowe zęby.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2019, 15:03 przez teresa.oros, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Ja szukam czegoś do 200 zł.
-
Kacper Biały
- Zaawansowany

Mój stomatolog zalecał tylko szczoteczkę elektryczną ale ja jakoś nie dawałem sę przekonać i myślałem, że to jakiś chwyt, żebym taką szczotkę kupił u nich w gabinecie. Moja żona kupiła mi taką szczoteczkę w promocji i powiem wam, że w lekarz w gabinecie miał rację, nie ma porównania.
-
W imieniu Oral-B
- Początkujący

Elektryczne szczoteczki do zębów
Przedstawione w artykule sposoby na białe zęby są bardzo interesujące!. Szczoteczka elektryczna, jak i nicie dentystyczne na pewno ułatwią pielęgnację zębów. W wolnej chwili zachęcamy również do odwiedzenia strony [wulgaryzm]-B, na której zamieszczonych jest mnóstwo poradników na temat pielęgnacji jamy ustnej.
Elektryczne szczoteczki myją dokładniej, ale nie każdemu pasują. Ja kiedyś kupiłem i krwawiły mi dziąsła.
Też mi się wydaje, że takie szczoteczki dużo dokładniej myją zęby i też od jakiegoś czasu takiej używam. Ale i tak najważniejsze to żeby dbać o nasze zęby na różne sposoby bo jama ustna to siedlisko bakterii, które wywołują różne choroby. Dlatego trzeba mieć dobrego i sprawdzonego dentystę. W Atelier Uśmiechu znajdziemy fachową pomoc i specjalistów z dużym doświadczeniem
Ja raczej korzystam z tradycyjnej. Najlepiej chyba uzgodnic to z dobrym dentystą, który się na tym zna. Ja np. ostatnio znalazłam w internecie Borczyk. Mają nowoczesne metody leczenia, super diagnostykę i wysoki komfort leczenia.
Ja też korzystam z tradycyjnej i jakoś nie czuję potrzeby zmiany. Moim zdaniem szczoteczki elektryczne to pic na wodę i mają jedynie za zadanie ściągnięcie kasy z potencjalnego klienta.
-
patkakarmel85
- Początkujący

Oj, zdecydowanie się nie zgadzam. Ja akurat używam szczoteczki sonicznej i zdecydowanie lepiej doczyszcza zęby. Widać to chociażby po tym, że praktycznie w ogóle nie odkłada mi się kamień na zębach, a jednak wczęśniej bywało różnie... Zatem ja osobiście polecam!Rafixol pisze:Ja też korzystam z tradycyjnej i jakoś nie czuję potrzeby zmiany. Moim zdaniem szczoteczki elektryczne to pic na wodę i mają jedynie za zadanie ściągnięcie kasy z potencjalnego klienta.