Widzę, że rozmowa zeszła z wyznaczonych torów...
Chciałem tylko napisać , że zdecydowanie polecam ogrzewanie na podczerwień panelami , infrapanele, czy panele grzewcze, jak kto woli . Wychodzi to dużo taniej niż ogrzewanie piecem węglowym, przynajmniej ja mogę tylko te dwa sposoby ogrzewania porównać , bo węglowy miałem a teraz mamy panele i nie zamieniłbym ich na żadne inne formy ogrzewania !!
Ogrzewanie na podczerwień
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Ogrzewanie na podczerwień
W PGE są obecnie niezłe promocje na promienniki ciepła. Promienniki elektryczne dają się instalować na różnych rodzajach powierzchni - na ścianie i suficie. Możesz w prosty sposób ogrzać nawet najbardzej wychłodzone pomieszczenie.
Wykorzystanie promienników podczerwieni nie wymaga użycia żadnego z paliw. Wystarczy jedynie energia elektryczna, by dostarczyć ciepło w danej przestrzeni.
Wykorzystanie promienników podczerwieni nie wymaga użycia żadnego z paliw. Wystarczy jedynie energia elektryczna, by dostarczyć ciepło w danej przestrzeni.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2019, 10:55 przez tetate, łącznie zmieniany 1 raz.
A energię elektryczną wytwarza się z...? Tak węglatetate pisze:Wykorzystanie promienników podczerwieni nie wymaga użycia żadnego z paliw. Wystarczy jedynie energia elektryczna, by dostarczyć ciepło w danej przestrzeni.
Tomasz_Brzeczkowski pisze:Przyczyną smogu w Polsce jest wentylacja grawitacyjna
Witam. Zastanawiam się nad zakupem panela na podczerwień w celu dogrzania kuchni o jakieś 3 st C. Kuchnia ma około 12m2. Wytłumaczcie proszę czy jest to opłącalne rozwiązanie i czy ma to sens
Markowe i certyfikowane panele na podczerwień dostaniesz w firmie infrashop, to pierwsza firma w Polsce która zaczęła je sprzedawać. Mają renome. Dlatego i my u nich kupilismy panele. opłacalne są, połączenie paneli na podczerwień i systemów fotowoltaicznych to ogrzewanie za darmo.