Który deweloper w Warszawie?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Który deweloper w Warszawie?
Tak, Wilania rzeczywiście jeszcze ma dobre rozkłady. Mnie nie pasowała ilość pokoi, ale bez problemu można zaaranżować dodatkową ściankę i masz pokój więcej.
Zdecydowanie Home Invest, bo nie robią masówki, tylko naprawdę się przykładają do swoich inwestycji. Kupuję od nich drugie mieszkanie i jestem bardzo zadowolony. Poza tym pomagają w kwestiach papierkowych i nie trzeba się martwić o dokumenty. Naprawdę angażują się w sprawę.
A my odwrotnie (też Wilania), planujemy wyburzenie ścianki działowej. W tę stronę też możnaLeeLee pisze:Tak, Wilania rzeczywiście jeszcze ma dobre rozkłady. Mnie nie pasowała ilość pokoi, ale bez problemu można zaaranżować dodatkową ściankę i masz pokój więcej.
Te raporty o których ktoś wyżej pisał to nawet dość ciekawe. Tym bardziej po przeczytaniu utwierdzam się w przekonaniu, że tylko gracze, którzy długo są na rynku wchodzą w grę. Lepiej nie ryzykować tylko iść w coś pewnego.
W tym tygodniu miałam odbiór techniczny w inwestycji Nowy Park na Białołęce. Poza małymi rzeczami wynikającymi z niedokładności robotników, wszystko wypadło dobrze. Fachowiec od odbiorów technicznych powiedziała, że na tle innych osiedli na Białołęce inwestycja wypada naprawdę dobrze.
Trzeba trafić na odpowiedniego dewelopera taka jest prawda, możecie spróbować zerknąć na mieszkania inter-bud wydaje mi się, że są one dobrze usytuowane. Oczywiście wiele rzeczy zależy od waszych preferencji, może nie będzie pasować wam układ czy strona mieszkania. Według mnie u tego deweloper znajdziecie coś dla siebie.
Fajnie, ja też planuję zamieszkać w tej dzielnicy i mam nadzieję że na osiedlu Bliżej Gwiazd na Mehoffera też wszystko pójdzie tak sprawnie i szybkokarolex88 pisze:W tym tygodniu miałam odbiór techniczny w inwestycji na Białołęce. Poza małymi rzeczami wynikającymi z niedokładności robotników, wszystko wypadło dobrze. Fachowiec od odbiorów technicznych powiedziała, że na tle innych osiedli na Białołęce inwestycja wypada naprawdę dobrze.
-
Bliskie Bemowo 2
- Początkujący

GRUPO-LAR Nie polecam tego dewelopera! Standard wykończenia mieszkania nie zgadza się z rzeczywistością. Otrzymaliśmy standard od dewelopera z informacją że wysokość mieszkania będzie wynosiła 2,68cm. Podczas odbioru do protokołu została wpisana usterka o wysokości mieszkania niezgodnie ze standardem który otrzymaliśmy podczas rezerwacji mieszkania. W odpowiedzi na nasze pismo deweloper poinformował nas że standard który został nam przekazany nie obowiązuje strony. Kolejną wadą która nie jest możliwa do usunięcia to szerokość drogi manewrowej niezgodnej z Warunkami Technicznymi. W odpowiedzi na nasze pismo otrzymaliśmy szkic poglądowy nie inwentaryzacje geodezyjną.
Podczas rozmów deweloper jest nieprzyjemny. Wizyta w biurze Grupo Lar zakończyła się tym że deweloper mówił do nas podniesionym tonem.
Podczas rozmów deweloper jest nieprzyjemny. Wizyta w biurze Grupo Lar zakończyła się tym że deweloper mówił do nas podniesionym tonem.
Tak, kupno mieszkania to zbyt duża rzecz.RobertLEW pisze:Te raporty o których ktoś wyżej pisał to nawet dość ciekawe. Tym bardziej po przeczytaniu utwierdzam się w przekonaniu, że tylko gracze, którzy długo są na rynku wchodzą w grę. Lepiej nie ryzykować tylko iść w coś pewnego.
hmm, może Atal? To jest znany z wielu fajnych osiedli deweloper który buduje ładne osiedla w całej Polsce. W stolicy też ma kilka naprawdę udanych inwestycji.
A co myślicie o Avista development z Warszawy? Zastanawiamy się nad kupnem mieszkania na Wiktoria Osiedle w Malcanowie wybudowali dość fajne osiedle, ale jeszcze 14 września jedziemy na dzień otwarty. Szukam póki co opinii o samym deweloperze - pomożecie?
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2019, 11:02 przez animka, łącznie zmieniany 1 raz.
Ma ktoś mieszkanie od Polnordu na Wilanowie?
JaBiolog pisze:Ma ktoś mieszkanie od Polnordu na Wilanowie?
[quote="MichałO"][quote="Biolog"]Ma ktoś mieszkanie od Polnordu na Wilanowie?[/quote]
Ja
[/quote]
Coś więcej? Jak się mieszka, jak ogólne wrażenia?
Ja
Coś więcej? Jak się mieszka, jak ogólne wrażenia?
Ogólnie uważam, że dobra robota, nie mieliśmy żadnych technicznych problemów, mieszkamy już ze dwa lata. Resztę, jak okolica, piętro, strona mieszkania, musisz dobrze wybrać sam.