Samochód do jazdy po mieście - jaki wybrać?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
andrzejparko
- Zainteresowany

Re: Samochód do jazdy po mieście - jaki wybrać?
Jeśli ma być coś bezawaryjnego, polecam Toyotę. Co do modelu sprawa indywidualna. Po większych miastach może być mniejsze auto coś w stylu Yaris.
To już kwestia bardzo osobista, która w dużej mierze zależy też od Waszych możliwości finansowych. Co by nie było, trzeba jasno powiedzieć, że auto powinno być przede wszystkim w pełni sprawne. Skoro macie problem z wycieraczkami, to po prostu dobierzcie nowe. To najbardziej racjonalna rzecz, jaką możecie zrobić.
Moim zdaniem taki samochód jak Porsche Macan sprawdzi się w każdych warunkach bo przecież to samochód luksusowy. Przekonałam się o tym kiedy byłam w salonie i skorzystałam z jady próbnej tym samochodem
Samochód zawsze, najlepiej wynajmuje się z jakiegoś sprawdzonego źródła. Czytałam że firma Carnet zawsze ma zadbane samochody i miłe podejście do klienta. Wiec z ich obsługi i samochodu na pewno bedziesz zadowolony.
Powiem Wam szczerze, że wybór samochodu rzeczywiście nie jest prostą sprawą. Mi na szczęście udało się znaleźć firmę i po dłuższym namyśle zdecydowałem się podjąć z nimi współprace. Personel bardzo indywidualnie podszedł do moich oczekiwań dzięki czemu pomogli mi w wyborze samochodu, który sprawuje się rewelacyjnie! Jeśli chcecie mieć pewność, że auto które wybieracie odpowiednio Wam się sprawdzi to koniecznie zapoznajcie się z ich ofertą. Oprócz sprzedaży samochodów świadczą oni również usługi serwisowania.
Jeśli chodzi wam o proste wycieraczki to jestem pewna, że będziecie na maksa zadowoleni z wycieraczek samochodowych w wersji flash.
Ja szukam takich perełek zawsze w internecie, tak jest łatwej znaleźć coś taniego i dobrego
Ja szukam takich perełek zawsze w internecie, tak jest łatwej znaleźć coś taniego i dobrego
-
tinky_winky
- Początkujący

Który waszym zdaniem będzie mało palił?
Ciekawe, czy ktoś zastanowił się nad wynajmem samochodu do pokonywania miejscowych tras. Według mnie to bardzo ciekawa opcja, bo o wiele bardziej budżetowa niż zakup nowego auta. Na Śląsku funkcjonuje wypożyczalnia która oferuje zarówno wypożyczenia krótkoterminowe jak i długoterminowe.
ja polecam to miejsce w warszawie -> uzywane jak nowe. Panowie mają bardzo dobre ceny, samochody są sprawdzone na wszelkie sposoby pod względem technicznym. Wyglądają normalnie jak nówki, ale cena o wiele niższa 
Najlepsze samochody to te klasyczne. Chyba wielu kierowców się z tym zgodzi. Co w tych wozach jest takiego urzekającego? Ten artykuł botaak.pl/facet-kupuje-auto-klasyka-dlaczego-faceci-kochaja-klasyczne-samochody/ może przekona tych, którzy jeszcze nie zapałali miłością do takich wozów.
Uważam, że powinieneś zapytać specjalisty albo jakiegoś mechanika. On Ci doradzi na co zwracać uwagę przy zakupie albo osobiście sprawdzi auto. Najważniejsze jest to aby auto było sprawne.
Toyota Yaris po Warszawie jest OK. Małe, ale mocne i praktyczne auto, którym wszędzie można bez problemu zaparkować. Tu polecam kontakt do Carolina Toyota Wola w Warszawie
Do samochodu polecam też zainwestować w dobrą jakość głośników. Z własnego doświadczenia polecam markę STX mamy je u siebie w samochodzie i naprawdę jakość dzwięku jest dużo lepsza i cenowo też są tanie.
A bierzecie pod uwagę wyłącznie kupno czy również wynajem długoterminowy?
Tak jak napisał wcześniej przedmówca myślę, że warto przemyśleć wynajem długoterminowy z kilku względów. Przede wszystkim masz nowe auto, będące cały czas na gwarancji, więc jak coś się stanie to nie martwisz się o naprawy i możesz sobie pozwolić na auto, którego nie dałbyś rady nabyć za gotówkę, jeśli jesteś w takiej sytuacji
Ja zastanawiałem się nam Meśkiem właśnie z wyżej wymienionych względów, bo na nowego czy kupno używki mnie zwyczajnie nie stać. W związku z wynajmem długoterminowym, czy wynajmem w ogóle i to nie tylko aut polecam Ci wejść na oshare.pl. W temacie wynajmu aut jest kategoria "motoryzacja i transport", gdzie masz ogłoszenia z całej Polski, zarówno od os. prywatnych, jak i samych wypożyczalni. Warto przejrzeć, bo jest wszystko w jednym. Pozdrawiam!