Deweloper w Warszawie czy pod miastem?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
kow.michalina91
- Początkujący

Re: Deweloper w Warszawie czy pod miastem?
Ci wieksi deweloperzy jak właśnie Polnord, JW. Itd. maja raczej takie same standardy jak i W Warszawie jak i pod miastem czy w innych miastach, wiec po prostu bym szukala mieszkanie od sprawdzonych deweloperow;)
Nie wiem po co szukać zieleni jak się ktoś decyduje na mieszkanie w mieście. Osobiście uważam, że szukanie pod tym kątem jest totalnie bez sensu. Idźcie na wieś!
Zdecydowanie w mieście bo jest bliżej wszystkiego i jeżeli chodzi o dzielnicę to tylko Mokotów
Ja niedawno wprowadziłem się do Nowego Południa od Napollo i jestem mega zadowolony! Wiem, że deweloperowi pozostały ostatnie mieszkania
Więc jak ktoś chce mieć fajne mieszkanie na już to polecam!
-
Misza Lewandowska
- Początkujący

Nie zgadzam się, totalnie bez sensu to jest to, co piszesz. Deweloperzy tacy jak Polnord dobrze wiedzą na co jest popyt i na czym zależy ludziom szukającym mieszkań.BeciaH pisze:Nie wiem po co szukać zieleni jak się ktoś decyduje na mieszkanie w mieście. Osobiście uważam, że szukanie pod tym kątem jest totalnie bez sensu. Idźcie na wieś!
Dokładnie, ludzie teraz chcą wszystkiego po trochu, więc dobra komunikacja, życie w mieście, ale w otoczeniu zieleni to w mojej ocenie strzał w 10.
-
marzenka_WWA
- Początkujący

Można mieszkać w mieście i czuć się jak pod miastem - tak jest w wielu dzielnicach
Np. Żoliborz - zielony, pełno parków i jednocześnie niedaleko wielkomiejskie życie. Dlatego swoje mieszkanie kupiłam w tej dzielnicy w inwestycji "Dom pod 6" 
Ja akurat mieszkałam całe życie w Warszawie i zdecydowałam się odebrać mieszkanie we Wrocławiu. Oczywiście zrobiłam to z pomocą firmy, która posiada takie profesjonalne usługi odbiorymieszkan.info.Przede wszystkim w czasie odbiorów mieszkań we Wrocławiu sprawdzane są mieszkania w świetle Polskich Norm, czyli norm budowlanych mówiących m.in. o dopuszczalnej krzywiźnie kątów, odchyleniach od płaszczyzny czy wielkości możliwych do akceptacji rys na oknach.
-
aniakowalikkk
- Początkujący

Ja bym wolała w mieście niż pod. Lepsza komunikacja, mniej czasu na dojazdy, mniej pieniędzy itd. Tyle się fajnych inwestycji teraz buduje - w dobrym miejscu z fajnym dojazdem
Po co się pchać pod miasto? 
Nie to że pchać, to indywidualny wybór. Znam wiele osób, które wybrały mieszkanie w miejscowościach wokół Warszawy, ale z dobrym dojazdem i są zadowolone. Np. jakby spojrzeć na mapę to Ząbki są bliżej centrum niż niejedna dzielnica Warszawy. Ogólnie mega spoko dojazd się szykuje z Neptuna, swoją drogą ząbki są fajne 
Co masz namyśli, że „dobry dojazd”?
Bo jest zaraz przy wjeździe na al. Józefa Piłsudskiego
Więc albo 20 minut do centrum Warszawy autkiem, albo minuta autem do skm Rembertów
To całkiem sensownie
Każdy powinien sam zdecydować gdzie i w jakich warunkach chce mieszkaćaniakowalikkk pisze:Ja bym wolała w mieście niż pod. Lepsza komunikacja, mniej czasu na dojazdy, mniej pieniędzy itd. Tyle się fajnych inwestycji teraz buduje - w dobrym miejscu z fajnym dojazdemPo co się pchać pod miasto?
Ja totalnie jestem zachwycona Ząbkami, dojazd do pracy mam bardzo fajny (kilkanaście minut autem), więc polecam jeśli ktoś lubi mieszkać w spokojnej okolicy